Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de pacienți au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuaţi. Din primele informații, un fum gros ar fi ieșit de la camera tehnică. La fața locului se intervine cu mai multe echipaje. 

De Iulia Pop la 27.09.2023, 22:27

Pompierii au fost alertați la ora 21.17 despre degajări de fum de la Spitalul de Copii din Timișoara și au trimis mai multe forțe acolo. Au fost evacuați 25 de copii, 14 medici și asistente și câțiva aparținători. Toți au fost mutați în clădirea principală a spitalului. Degajările de fum au venit, conform ISU Timiș, din sala de oxigen a spitalului. Nu sunt victime, iar incendiul a fost stins. Copii urmează să se întoarcă în spital. 

Ce spun salvatorii 

Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii "Louis Țurcanu" Timișoara.

Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ. 

Pe acelaşi subiect

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime. 

14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați,  mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii. Din primele informații, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă).

Nu este primul incident

În toamna anului trecut, o zonă a Spitalului de Copii de la Timișoara a fost umplută de fum după un incendiu la o stație de tratare a aerului. Peste 40 de copii au fost evacuați atunci. Fumul gros şi înecăcios umplea două etaje. 

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a anunţat atunci că noua clădire a spitalului de pediatrie, începută şi neterminată de peste un deceniu, urma să fie gata încă de anul trecut. Dar nu va putea fi inaugurată pentru că nu sunt foduri pentru dotări. 

"La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de pacienți au fost evacuați