Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zeci de copii și părinți evacuați în miez de noapte, la Timișoara. Fum și alarmă de incendiu la Spitalul "Louis Țurcanu"

A fost panică, noaptea trecută, la Timișoara, după ce un apel la 112 anunța producerea unui incendiu la Spitalul de Copii "Louis Țurcanu". Zeci de micuți bolnavi, mamele lor și personalul medical au fost evacuați, fiind activat Planul Roșu de intervenție.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.09.2022, 10:46

Vezi și

Planul Roșu de intervenție a fost declanșat, după ce foarte mult fum a fost semnalat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Copii din Timișoara, la primele etaje ale clădirii.

42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați, cei mai mulți dintre pacienți fiind transferați alte unități medicale. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

"În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 18.09.2022, ora 00.40 am fost solicitați sa intervenim în Timisoara, str. Iosif Nemoianu, la degajare de fum produs la etajul nr. 1 si 2 din spitalul Louis Turcanu din Municipiul Timisoara. Au fost alertate următoarele forte și mijloace: 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri. La sosirea echipajelor de pompieri, dupa efectuarea recunoașterii, s-a constatat că:

- există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2,

- au fost evacuate 42 de copii și 41 de părinți;

- De la sosirea fortelor si mijloacelor la locul interventiei, incendiul nu s-a propagat

La nivelul ISU Timis s-a activat Planul ROSU DE INTERVENTIE si Grupa Operativa", a transmis ISU.

Incendiu la spitalul de copii din Timișoara. Zeci de mcuți, transferați la alte unități medicale

Începând cu ora 2:20, a fost dezactivat Planul Roșu de intervenție.

"Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:

- 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;

- 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;

- 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara;

- 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie", au precizat, ulterior, reprezentanții ISU Timiș.

Din fericire, nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Pompierii încearcă acum să afle care a fost cauza degajării de fum.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Iulia Pop -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Zeci de copii și părinți evacuați în miez de noapte, la Timișoara. Fum și alarmă de incendiu la Spitalul "Louis Țurcanu"