Antena Meniu Search
x

Noapte de foc în Călărași. Un atelier, un bar și două mașini s-au făcut scrum

Un incendiu puternic a provocat panică în centrul oraşului Călăraşi. Flăcări puternice au făcut scrum un bar, un atelier, mai multe maşini şi au ajuns până la un bloc de locuinţe. Faţada imobilului a ars, iar zeci de familii au fost evacuate în noapte.

Vezi și

Un incendiu puternic a provocat panică în centrul oraşului Călăraşi. Flăcări puternice au făcut scrum un bar, un atelier, mai multe maşini şi au ajuns până la un bloc de locuinţe. Faţada imobilului a ars, iar zeci de familii au fost evacuate în noapte. Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă din cauza străzilor înguste şi a apropierii dintre clădiri. Nu este prima dată când salvatorii sunt puşi în astfel de situaţii. În România sunt construcţii ridicate la nici un metru distanţă una de alta.

Ora 20 şi 48 de minute. Centrul oraşului Călăraşi. Un apel la 112 dă alarma. Şase autospeciale de pompieri încearcă să se strecoare pe o străduţă îngustă, printre maşini parcate.

La lumina zilei se văd urmele exploziilor de azi-noapte. Mai multe butelii împrăştiate printre ruinele clădirilor arse. Un bar, un atelier şi două maşini s-au făcut scrum.

În România s-a construit haotic

Mai mult, din cauza distanţelor foarte mici dintre blocuri şi spaţiile comerciale, a ars şi faţada unei scări de bloc cu patru balcoane. Trei ore a durat intervenţia dificilă. De data asta nu au fost victime. Doar că problema rămâne. În România s-a construit haotic, de multe ori fără respectarea unui spaţiu de siguranţă între clădiri, astfel încât intervenţiile de urgenţă să nu fie îngreunate.

Ieri, în Timişoara, un apartament a ars aproape complet în timp ce pompierii se chinuiau să treacă, tot pe o stradă îngustă, de maşinile parcate neregulamentar. 

În ambele cazuri - si la Călărasi si in Timisoara - au fost deschise anchete, iar cauzele incendiilor urmează să fie stabilite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Noapte de foc în Călărași. Un atelier, un bar și două mașini s-au făcut scrum