Antena Meniu Search
x

Update Incendiu puternic între Bragadiru şi Măgurele. Traficul, oprit pe ambele sensuri ale Centurii Bucureşti

Un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă de vegetaţie situată între localităţile Bragadiru şi Măgurele.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 18.07.2023, 17:17

Vezi și

UPDATE, 17:12: În prezent, incendiul a fost localizat, dar există în continuare riscul să se reaprindă. Puţin mai devreme erau flăcări impresionante care au acoperit 10 hectare de teren, 10 hectare de vegetaţie uscată au ars mai bine de două ore şi jumătate, iar flăcările au ajuns aproape de casele oamenilor. Din fericire nu au existat pagube materiale şi nimeni nu a fost rănit. Pompierii vor să lichideze acum focarul şi să se asigure că incendiul nu va reporni. După ce incendiul va fi lichidat complet, pompierii vor stabili şi cauza producerii acestuia.

UPDATE, 16:40: Traficul auto este oprit, marţi, pe ambele sensuri ale Centurii Bucureşti, din cauza vizibilităţii reduse determinate de incendiul de vegetaţie produs între localităţile ilfovene Bragadiru şi Măgurele. "Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate", potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic. Circulaţia este deviată prin localitatea Măgurele. Incendiul se manifestă pe un câmp, cu degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). Au fost alertate nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă. "În urma acţiunilor întreprinse de echipajele de la fata locului, în acest moment nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case", a transmis ISUBIF. A fost emis un mesaj RO ALERT de prevenire a populaţiei.

UPDATE, 15.34: Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) anunţă că "în urma acţiunilor întreprinse de echipajele de la faţa locului, în acest moment nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case".

UPDATE, 15.14: Numărul autospecialelor care intervin la faţa locului a crescut la 9. De asemenea, a fost transmis şi mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum.

Pe acelaşi subiect

Deocamdată nu se ştie exact de la ce a izbucnit incendiul de vegetaţie de lângă Bucureşti, dar specialiştii iau în calcul posibilitatea ca verdeaţa uscată să se fi aprins din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă.

Din primele informaţii oferite de autorităţi reiese că incendiul a acoperit deja o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi, iar specialiştii se tem că există pericol ca acesta să se propage.

Deocamdată cinci autospeciale intervin la faţa locului, dar se ia în calcul posibilitatea că numărul de pompieri mobilizaţi să crească din cauza pericolelor existente.

Mai mulţi telespectatori ne-au trimis imagini de la faţa locului, via Fii Observator. După cum se poate vedea, incendiul se manifestă cu dezvoltare masivă de fum, iar mulţi dintre locuitorii din zonă se întreabă de ce nu a fost lansată deja avertizare pentru poluare, fumul fiind extrem de înnecăcios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic între Bragadiru şi Măgurele. Traficul, oprit pe ambele sensuri ale Centurii Bucureşti