Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic lângă Bucureşti. Oamenii din Bragadiru, panicaţi de scene: "Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea"

300 de hectare au fost mistuite de flăcări lângă Bucureşti, între Bragadiru şi Măgurele. Incendiul ameninţa casele oamenilor din zonă, iar un bărbat a avut nevoie de intervenţia medicilor după un atac de panică. Ciuperca uriaşă de fum a fost vizibilă chiar şi de la 13 kilometri distanţă, iar autorităţile au dat mesaje RO-Alert ca oamenii să-şi ţină geamurile închise. Traficul pe şoseaua de centură a fost şi el perturbat. Imagini de la incendiul de proporţii au ajuns la noi şi de pe Fii Observator. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 18.07.2023, 21:07

Vezi și

Flăcările au înghiţit rapid câmpul dintre localităţile Bragadiru şi Măgurele. O ciupercă imensă de fum a acoperit cerul. Înspăimântaţi, oamenii sperau ca pompierii să oprească pârjolul, iar focul să nu ajungă şi la casele lor.

"Vin maşinile. Ia! Fă-le semn! Fă-le semn! Aici! Aici!"

"Bă, eu nu am văzut aşa ceva în viaţa mea! Băi, omule, ăsta vine toate aia încoace. Nu e bine."

Peste 60 de pompieri cu 10 autospeciale s-au chinuit ore bune să localizeze incendiul

Cosmina Balint, reporter Observator: Flăcările puternice au cuprins 300 de hectare de vegetaţie uscată şi au ajuns aproape de casele oamenilor. După mai bine de două ore şi jumătate de la izbucnirea incendiului, în urma lui a mai rămas doar pământul cenuşiu.

Ana Covasniuc, ISUBIF: Accesul a fost dificil, dar colegii mei au reuşit să ajungă la timp şi să ţină sub control situaţia. Alimentarea cu apă s-a făcut la agenţi economici din zonă.

Oamenii din zonă au primit şi mesaje Ro-Alert pentru a închide ferestrele şi a evita deplasarea cu maşinile în zonă. Fumul gros a acoperit o bună parte din şoseaua de centură. Poliţiştii au oprit traficul, iar circulaţia a fost deviată prin Măgurele.

Andrei Rudolf Corlan, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu: Din cele şase staţii care operează în proximitatea incendiului, tragem concluzia că până la acest moment nu s-au înregistrat depăşiri ale pragurilor limite nici la dioxidul de azot şi nici la pulberii în suspensie.

După stingerea focarului, pompierii au rămas pentru a supraveghea zona ca focul să nu se reaprindă. Momentan nu se ştie de la ce a pornit incendiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic lângă Bucureşti. Oamenii din Bragadiru, panicaţi de scene: "Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea"