Antena Meniu Search
x

Video Incendiu uriaş lângă penitenciarul Poarta Albă din Constanţa. Pompierii s-au luptat ore întregi pentru a stinge flăcările violente care au cuprins vegetaţia

Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit seara trecută în apropiere de penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa. Flăcările violente s-au extins rapid până aproape de închisoare, şi au putut fi observate de la câţiva kilometri distanţă. Zeci de pompieri s-au luptat ore întregi pentru a stinge vâlvătaia, înainte ca aceasta să ajungă la clădirile penitenciarului sau la casele din apropiere. 

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 07:51

Vezi și

Ora 21, judeţul Constanţa. Mai multe apeluri la 112 anunţă că în zona penitenciarului Poarta Albă a izbucnit un incendiu violent. În scurt timp, zeci de pompieri intervin cu mai multe autospeciale, pentru a stinge flăcările şi a limita pericolul. 

Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Au fost alocate şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă cu peste 30 de pompieri militari, o cisternă de la staţia de pompieri Midia şi o cisternă a Regiei Judeţene de Apă Constanţa. S-a reuşit limitarea flăcărilor la penitenciarul Poarta Albă şi la Spitalul penitenciarului. De asemenea, a fost limitată extinderea către locuinţele din zonă şi pe marginea canalului. 

Riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deţinuţii era uriaş

Imediat se dă alarma şi la nivelul conducerii penitenciarului. Riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deţinuţii era uriaş.

Pe acelaşi subiect

Roxana Ioniță, director Penitenciarul Poarta Albă: Depindem foarte mult şi de vânt, din ce direcţie bate vântul. În momentul ăsta nu suntem foarte favorizaţi, bate puţin către unitate, însă din ce am înţeles de la echipa de pompieri care este la faţa locului, nu suntem în pericol, au reuşit să izoleze (n.r focul), astfel încât să nu se extindă către clădirile penitenciarului. 

În alertă au fost şi pompierii din judeţul Tulcea

După zeci de minute, pompierii reuşesc să limiteze focul la o distanță de aproximativ 200 de metri de închisoare, iar problema evacuării celor şase sute de deţinuţi nu a mai fost luată în calcul. Astăzi urmează ca pompierii să evalueze pagubele și să stabilească de la ce a pornit incendiul.

În alertă au fost şi pompierii din judeţul Tulcea, după ce un incendiu a cuprins o zonă de vegetaţie uscată din localitatea Ciucurova şi exista pericolul ca flăcările să se extindă la o stupină din apropiere. După trei ore, incendiul a fost stins. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Incendiu uriaş lângă penitenciarul Poarta Albă din Constanţa. Pompierii s-au luptat ore întregi pentru a stinge flăcările violente care au cuprins vegetaţia