Antena Meniu Search
x

Video "Ilfovul e capitala infracţionalităţii de Mediu". Ce se afla în depozitele care s-au făcut scrum în incendiul devastator din Voluntari

A fost panică la marginea Capitalei. Două depozite de cherestea şi încălţăminte s-au făcut scrum. Vâlvătaia a fost atât de puternică, încât flăcările s-au ridicat până la cer. O perdea de fum gros s-a întins cât vezi cu ochii. Speriaţi că aerul ar putea fi toxic, autorităţile au emis şi un mesaj RoAlert prin care îi sfătuiau pe locuitori să evite ieşirile din casă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.10.2022, 20:04

Vezi și

Flăcări violente, înalte până la cer, un fum negru, gros şi un aer greu de respirat, înecăcios. Perdeaua de foc s-a întins pe mai bine de 5000 de metri pătraţi. Au ars două depozite din Voluntari. Înăuntru erau cherestea cutii cu încălţăminte şi cherestea. Totul s-a aprins ca o torţă.

Maşinile de pompieri au sosit de urgenţă. S-au auzit mai multe bubuituri, iar flăcările s-au înteţit. Pereţii halelor s-au prăbuşit, mistuiţi de foc.

Flăcările violente au cuprins două clădiri ale depozitului şi au continuat să se extindă. O coloană de fum gros, de câteva zeci de metri, s-a ridicat către cer, iar oamenii din zonă au fost anunţaţi printr-un mesaj RoAlert să rămână în case. 

Pompierii au fost nevoiţi să alimenteze din strada principală, deoarece în curtea depozitelor nu există resurse de apă

Pe acelaşi subiect

Misiunea pompierilor a fost una dificilă. În curtea depozitelor nu sunt resurse de apă şi sunt nevoiţi să alimenteze din strada principală. 

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov: O parte din pereţii acestor hale s-au prăbuşit atât către salvatori, cât şi către interior. Am evacuat persoanele care se aflau în aceste spaţii comerciale. Au fost angrenate 20 de autospeciale de stingere, 3 autoscări şi trei maşini de pompieri. 

În încercarea disperată de a mai salva din marfă, câţiva angajaţi au scos cutiile cu încălţăminte. 

"Toată lumea s-a mobilizat să îi ajutăm pe vecini să scoată marfa din depozit. E tragic."

"Avem aici depozitul. Eu am mai sus, unde nu arde.

Ne e teamă, vă daţi seama."

Un bărbat a avut nevoie de îngrijirea medicilor.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zona Voluntari au indicat concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați.

Aurelian Păduraru, director Garda Naţională de Mediu: Cei care îşi desfăşoară activitatea acolo sau locuiesc în proximitate să limiteze activităţile în aer liber pentru a nu fi afectaţi. 

Gabriel Ciuiu, şef monitorizare şi laboratoare agenţia de mediu: Cu autolaboratorul vom măsura compuşii proveniţi ardere: monoxid de carbon, dioxid de azot, dioxid de sulf.

Sincron Berceanu, activist mediu: Ilfovul e capitala infracţionalităţii de Mediu.  Deţine 90% din sesizările nerezolvate pe mediu. Lipsa infrastructurii pentru a permite ISU să lichideze aceste incendii. Norul acesta de funingine extrem de toxic se întoarce către Bucureşti.

Mai bine de cinci ore s-au chinuit pompierii să stăvilească flăcările. Nu se ştie în acest moment ce a declanşat incendiu şi nici dacă existau asigurări pentru cele două depozite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Ilfovul e capitala infracţionalităţii de Mediu". Ce se afla în depozitele care s-au făcut scrum în incendiul devastator din Voluntari