Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic la un depozit din Voluntari. Din interior se aud explozii, sunt flăcări și degajări mari de fum. Ministerul Mediului: Nu ieșiți din casă

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în jurul prânzului, în Voluntari. Arde un depozit, iar în interiorul construcţiei se aud mai multe explozii. O coloană imensă de fum poate fi văzută de la câţiva kilometri distanţă. A fost emis un mesaj Ro-Alert populaţia fiind sfătuită să evite zona. Ministerul Mediului a transmis că se înregistrează concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi, recomandând evitarea activităţilor în aer liber până la stingerea incendiului.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 16:45

Vezi și

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), din interior se aud explozii succesive. Deocamdată nu au fost raportate victime.

Suprafaţa afectată este estimată la circa 6.000 de metri pătraţi. Incendiul se manifestă în interiorul depozitului şi în exteriorul acestuia, unde sunt paleţi cu materiale industriale. ”Sunt două corpuri de clădire afectate, ambele pe structuri uşoare”, a explicat ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului cu 20 de autospeciale cu spumă şi apă şi trei autoscări. 

Avertismentul Ministerului Mediului

Pe acelaşi subiect

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la locul incendiului din Voluntari, pentru a evalua situaţia din punctuul de vedere al protecţiei mediului, a anunţat Ministerul Mediului.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15-20 km/h din sectorpredominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi dedispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest.

”Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi. Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, a transmis sursa citată.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, este o zonă cu spaţii comerciale şi nu sunt locuinţe în apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic la un depozit din Voluntari. Din interior se aud explozii, sunt flăcări și degajări mari de fum. Ministerul Mediului: Nu ieșiți din casă