Antena Meniu Search
x

Video Încep lucările pentru autostrada ocolitoare A0. Când vor putea circula șoferii pe noua centură a Bucureştiului

Şoferii care circulă zilnic pe centura Capitalei ar putea scăpa, parţial, de coşmarul traficului la sfârşitul acestui an. Patru din cele şapte loturi ale Autostrăzii care va înconjura Bucureştiul şi localităţile limitrofe ar putea fi gata până în decembrie, spun şefii din Transporturi. Specialiştii în infrastructură îi contrazic şi susţin că termenele sunt nerealiste.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 20:00

Vezi și

Segmentul de Nord al autostrăzii ocolitoare A0 nu va prelua curând traficul greu de pe centura Capitalei. Din cele 4 sectoare de drum, trei au contracte semnate. Însă de lucrat, se lucrează doar pe unul. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Pe cei 19 kilometri de autostradă, stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 50%. Pe unele porţiuni deja se asfaltează.

Deşi termenul de execuţie e 2024, porţiunea ar putea fi deschisă circulației chiar în acest an. 

Sorin Grindeanu, ministrul TransporturilorDupă toate discuţiile pe care le-am avut şi cu constructorul şi cu colegii mei de la CNAIR, probabil în această vară, undeva în luna august.  

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: Antreprenorul s-a apucat mai devreme în teren. Poate nu august, e cam prea devreme. Cel mai târziu în octombrie o să deschidă. 

Drumarii se bat în contestații de patru ani pentru primul lot 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: A fost desemnată câştigătoare o companie, care într-o anumită perioadă de timp, conform legii, trebuia să vină să depună actele ca să se încheie acel contract. N-a venit. A fost luată compania de pe locul doi, iar compania de pe locul 1 a contestat la CNSC. 

Pe partea de Sud, lucrurile stau mai bine. Toate cele trei loturi, care însumează 50 de kilometri, sunt cu șanse să fie deschise până la sfârşitul acestui an. Experţii în infrastructură spun însă că lotul 3, adică porţiunea între Bragadiru şi Joița, nu va fi gata. 

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructura: Termenul contractual este aprilie 2024, fără extensii pe contract. Restul sunt poveşti, minciuni şi gogoşi. 

Cel mai optimist, pe Autostrada 0 vom circula în 2025. Noua centură a Capitalei va avea 100 de kilometri, iar traseul său va trece pe lângă Buftea, Corbeanca, Afumaţi, Cornetu şi Ciorogârla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Încep lucările pentru autostrada ocolitoare A0. Când vor putea circula șoferii pe noua centură a Bucureştiului