Meniu
Search
x

Începe vaccinarea personalului din învăţământ, în Bucureşti şi în 23 de judeţe. Imunizarea se va finaliza în 10 martie

Începe vaccinarea personalului din învăţământ în Bucureşti şi în 23 de judeţe. Imunizarea se va finaliza în 10 martie. Celelalte judeţe îşi vor deschide centrele speciale în următoarele zile.

De Monica Palade la 24.02.2021, 09:20

De joi, se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, din 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în ultimele judeţe. 

Vaccinarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare. 

60.000 ce persoane vor fi vaccinate

Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin. La finalul perioadei, se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate. 

”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. 

Cum se face programarea

Acesta a explicat şi cum se programează persoanele pentru vaccinare. 

“Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a precizat el.

836.860 de persoane au fost imunizate până în prezent

836.860 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

În România, 836.860 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 21 februarie. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea oamenilor începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe 15 februarie).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Începe vaccinarea personalului din învăţământ, în Bucureşti şi în 23 de judeţe. Imunizarea se va finaliza în 10 martie