Antena Meniu Search
x

Curs valutar

INCIDENT China - SUA: "Există riscul izbucnirii unui război"

Marina chineză a avertizat miercuri - de opt ori - un avion militar de supraveghere aparţinând Statelor Unite să părăsească spaţiul aerian al unor insule artificiale pe care Beijingul le-a construit într-o zonă disputată în Marea Chinei de Sud

de Redactia Observator

la 21.05.2015 , 11:07

Marina chineză a avertizat miercuri - de opt ori - un avion militar de supraveghere aparţinând Statelor Unite să părăsească spaţiul aerian al unor insule artificiale pe care Beijingul le-a construit într-o zonă disputată în Marea Chinei de Sud.

Potrivit Mediafax, insulele artificiale şi prezenţa militară masivă chineză au alarmat Pentagonul, care efectuează zboruri de supraveghere în regiune pentru a arăta fără echivoc faptul că Statele Unite nu recunosc revendicările teritoriale ale Chinei. Aliaţii din regiune ai americanilor sunt, la rândul lor, îngrijoraţi.

Fostul director adjunct al CIA Michael Morell a declarat pentru CNN, în noaptea de miercuri spre joi, că această confruntare arată că există riscul izbucnirii unui război între Statele Unite şi China. 

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » INCIDENT China - SUA: "Există riscul izbucnirii unui război"