Antena Meniu Search
x

Incident feroviar la Azuga: pantograful unui tren s-a rupt. Trei tinere, la spital cu cioburi în ochi, din cauza unui geam spart

Trei tinere au ajuns la spitalul din Sinaia cu răni la ochi, după ce pantograful de la locomotiva trenului IR 1742 s-a rupt la ieşire din staţia Azuga. Fetele au fost lovite de cioburile unui geam care s-a spart în timpul incidentului. 

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 13:23

Vezi și

Conform datelor comunicate de conducerea Spitalului Sinaia, toate cele trei persoane au suferit zgârieturi şi disconfort ocular (obiect străin) de la spargerea geamurilor vagonului. Persoanele care au ajuns la unitatea sanitară au vârstele de 18, respectiv 20 de ani şi sunt din Bucureşti şi din Buftea.

Tinerele au fost evaluate, sunt în stare stabilă, iar în prezent sunt în investigaţii la Oftalmologie. Intervenţiile pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe relaţiile Valea Largă - Braşov şi Predeal - Azuga au fost finalizate, fiind asigurate astfel condiţii normale de trafic, a informat CFR SA.

Pantograful trenului IR 1742, rupt în staţia Azuga. Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate

Potrivit unei informări a companiei, singurul tren care încă staţionează este IR 1742, deoarece aşteaptă locomotiva de ajutor. R 3024 şi trenul privat 11632 au fost reînscrise în circulaţie, însă vor ajunge la destinaţie cu întârzieri de peste două ore.

CFR SA precizează că întârzierile înregistrate de cele două garnituri sunt cauzate de defecţiunea trenului IR 1742, al cărui pantograf s-a rupt în staţia Azuga, iar traficul feroviar pe segmentele Valea Largă - Braşov şi Predeal - Azuga, inclusiv pe anumite linii din staţiile Predeal şi Azuga, s-a desfăşurat pe un singur fir, din ambele sensuri. Din cauza defecţiunii de la locomotiva trenului IR 1742, garnitura R 3024 şi trenul privat 11632 au staţionat în spatele trenului IR 1742. Celelalte trenuri, care tranzitau cele două segmente feroviare, au circulat pe celălalt fir. 

UPDATE 10.28. Trenul IR 1742 a fost reînscris în circulație la ora 10.19, acesta urmând să ajungă în stația de destinație, București Nord, cu o întârziere de 180 de minute, a transmis CFR. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incident feroviar la Azuga: pantograful unui tren s-a rupt. Trei tinere, la spital cu cioburi în ochi, din cauza unui geam spart