Antena Meniu Search
x

Video "Îndemn pe toată lumea, toată Europa să vină aici că e foarte frumos". Un irlandez, fascinat de pârtiile din Predeal

În sfârşit avem zăpadă la munte, până la trei metri pe creste! Vestea bună vine, însă, la pachet cu un pericol teribil - avertizare de avalanşe. Alte ninsori vor mări stratul de zăpadă până duminică.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.02.2023, 20:43

Vezi și

Weekendul a început încă de la prânz pe pârtia Clăbucet din Predeal. Schiorii s-au bucurat să găsească aproape un sfert de metru de zăpadă acolo. Toti cei 7,5 km de pârtie sunt deschisi în condiţii foarte bune. "Sunt venit din Irlanda şi am venit special cu copiii să schiem. Îndemn pe toată lumea...şi irlanezii, şi englezii...toată Europa să vină aici că e foarte frumos", spune un turist venit din Irlanda.

În staţiunea Izvoare, din Maramureş, stratul de zăpadă este mai generos

Forfota de la Predeal s-a accentuat spre după amiază, când au început să vină din ce în ce mai mulţi turişti. Deşi temperatura resimţită era minus zece grade Celsius, nimeni nu a intrat în cameră. "Mâine şi poimâine este pe pârtii un festival care are loc în fiecare an, Winter Tour, unde avem activităţi atât petru părinţi, cât şi pentru copii. Va fi muzică, va fi distracţie, va fi animaţie, vor fi concursuri cu premii", a declarat Nicoleta Vâlcea, coordonator promovare turistică Predeal.

În staţiunea Izvoare, din Maramureş, stratul de zăpadă este mai generos, are jumătate de metru, iar turiştii pot să înveţe trickuri de la cei mai buni snowboarderi - acolo începe mâine campionatul mondial. 100 de participanţi au început astăzi antrenamentele, la o mie de metri altitudine. La 14 ani, Patric are deja în palmares un titlu de campion mondial la snowboard, obţinut acum doi ani. S-a antrenat bine pentru concursul acesta, pentru că vrea încă o medalie. "Îmi doresc foarte mult şi anul acesta. Mă face fericit. Când sunt supărat sau stresat cu şcoala, vin şi mă dau cu snowboard-ul şi mi-am revenit", a declarat Patric Iluț, campion mondial snowboard.

Dacă la peste 1.000 de metri altitudine stratul de zăpadă a depăşit şi 60 de centimetri, pe Vârful Omu sau la Cota 2000 în Sinaia, troienele sunt mai mari de doi, trei metri. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să se intereseze dacă traseele montane sunt deschise şi să afle prognoza înainte să plece în excursii. În Munţii Făgăraş, vântul a spulberat ninsoarea şi a suflat cu 100 de kilometri pe oră. Meteorologii avertizează că este pericol mare de avalanşă.

Aceeaşi alertă este valabilă în Masivele Ţarcu, Godeanu, Parâng, Şureanu şi Bucegi. Avertismentul este cu atât mai important cu cât astăzi au intrat în vacanţă sute de mii de elevi din Ilfov şi Suceava. De vinerea viitoare, copiii din alte 10 judeţe vor avea liber o săptămână. Ultima serie de vacanţă va fi între 20 şi 24 februarie, în 30 de judeţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Îndemn pe toată lumea, toată Europa să vină aici că e foarte frumos". Un irlandez, fascinat de pârtiile din Predeal