Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Indivizi prinşi în flagrant, în timp ce furau piatră de râu dintr-o rezervaţie naturală. Ce au găsit polițiștii la percheziții

Mai mulţi indivizi au fost prinşi în flagrant, în timp ce tăiau şi furau piatră de râu, chiar dintr-o rezervaţie naturală. La percheziţii poliţiştii au găsit piatra ambalată pentru livrare, dar şi sume mari de bani. 

de Simona Vasiac

la 03.10.2024 , 13:35

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Concomitent, polițiștii au efectuat controale în patru locații din fondul forestier-rezervație naturală. Activitățile, desfășurate în municipiul Sighetu Marmației, au fost efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni silvice și exploatare agregate minerale fără autorizație.

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore

Vezi și

Acțiunile au urmărit documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Astfel, au fost prinse în flagrant delict opt persoane care exploatau agregate minerale fără autorizație. Față de un bărbat, personal silvic, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. 

A fost aplicată măsura sechestrului pentru 48 de paleți de piatră exploatați fără autorizație, cinci autovehicule, un aparat tăiat piatra și o stație de cusut, despre care există indicii că ar fi fost folosite la activitatea infracțională. 

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost indisponibilizați 47.550 de euro, 19.218 lei, 13 telefoane mobile, unelte pentru exploatarea pietrei, aproximativ 50 mc material lemnos, bunuri susceptibile a proveni din activități infracționale. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Indivizi prinşi în flagrant, în timp ce furau piatră de râu dintr-o rezervaţie naturală. Ce au găsit polițiștii la percheziții