Antena Meniu Search
x

Video Industria prea scumpă pentru români, dar apreciată de străini. Târgul din Capitală a atras clienţi din Irlanda

Producătorii de mobilă bat în lemn. Au mai rămas puţini pe piaţă şi asta o arată şi numărul celor veniţi la târgul din Capitală. Scumpirile şi concurenţa îi lasă fără clienţi şi fără speranţă. Mulţi ajung să exporte peste 90% din marfă în străinătate, unde mobila românească  este mai scumpă, dar şi mai apreciată pentru calitate.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 21.09.2023, 20:09

Vezi și

Producătorii români au venit cu ce au mai bun, în speranţa că vor reuşi să atragă tot mai mulţi clienţi. Scumpirile însă îi determină pe români să-şi mobileze casele cu produse ieftine, din import. 

Vânzările la mobilă, în continuă scădere

Spetz Ingrid Tîrziu, reporter Observator: "Statisticile arată că în primele cinci luni ale acestui an, pe piaţa internă de mobilă consumul a scăzut la jumătate faţă de anul trecut. Iar producătorii se plâng şi de exporturi, pentru că străinii au început să ceară reducerea preţurilor la mobila românească."

Aurica Sereny, Asociaţia producătorilor de mobilă: "Aceste măsuri fiscale vor avea încă o dată o influenţă negativă asupra sectorului nostru. S-au închis multe fabrici sau s-au restructurat."

Pe acelaşi subiect

Creşterea TVA-ului la apartamente va aduce scăderi şi pe piaţa imobiliară, iar oamenii nu vor mai avea apartamente de mobilat. 

Producătorii îndeamnă românii să cumpere mobilă autohtonă

Elena Birtoc, producător de mobilă: "Avem nevoie să sprijiniţi producătorii români, să sprijiniţi producătorii locali, să cumpărati produse create în România, pentru că aşa susţineţi salariile muncitorilor români." 

Dumitru Blaga, producător de mobilă: "Noi astăzi accentuăm criza prin măsurile pe care le impunem. Guvernanţii noştri ar trebui să vadă asta."

Singurii care îşi permit mobila românească sunt străinii

Unica speranţă pentru producătorii care au rezistat provocărilor din ultimul timp sunt străinii. Amelie este din Irlanda şi a venit în România special pentru târgul de mobilă din Capitală.

Amelie: "Calitatea mobilei este foarte bună. Ne uităm după ceva unic şi diferit ca design şi cred că această companie are această ofertă."

 Şi calitatea costă. La târg, o masă de 4 persoane ajunge chiar şi peste două mii de euro, iar un set complet de mobilă de bucătărie porneşte de la 5000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Industria prea scumpă pentru români, dar apreciată de străini. Târgul din Capitală a atras clienţi din Irlanda