Antena Meniu Search
x

Video Înmormântarea lui Ivan Patzaichin va avea loc marți, la Cimitirul Bellu. Zeci de oameni i-au adus un ultim omagiu la la clubul sportiv Dinamo

Ivan Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare. Mâine, cel mai mare canotor al României pleacă în ultima călătorie. Toţi cei care l-au iubit şi admirat pot sa-si ia ramas bun de la el şi sa-i aduca un ultim omagiu la clubul sportiv Dinamo. Trupul neînsufleţit al marelui sportiv a fost depus acolo. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 06.09.2021, 14:08

Vezi și

Oamenii nu contenesc să vină pentru a-şi lua adio de la marele canotor. Sunt foşti sportivi sau actuali sportivi de la Dinamo, ministrul Tineretului sau oameni simpli, care l-au urmărit poate la televizor şi au vrut acum să îi aducă acum un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin. 

"Un campion printre oameni şi un OM printre campioni", cam aşa îl descriu toţi cei care au reuşit să îl cunoască măcar o dată. Astăzi trupul lui va rămâne aici pentru toţi cei care vor să treacă să îi aducă un buchet de flori sau să îi depună o lumânare, iar mâine, începând cu ora 13, va începe slujba de înmormântare, tot la clubul sportiv Dinamo. Apoi, marele canotor va fi înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Bellu. 

Ivan Patzaichin, sportivul care a ridicat canotajul pe cele mai înalte culmi

"Ivan Patzaichin a plecat şi nu se mai întoarce". E mesajul trist al familiei care a înmărmurit o lume întreagă. Sportivul care a ridicat canotajul pe cele mai înalte culmi nu mai este. Născut într-o casă ţărănească din Delta Dunării de la Mila 23, puştiul Ivan avea vână şi dorinţă să câştige. La 19 ani, după doar un an de antrenamente, ajungea la Mexic, în 1968. Patru ani mai târziu, la olimpiada de la Munchen, Ivan ne-a arătat tuturor că dacă ai pagaia ruptă și te numești Patzaichin, atunci nu te oprești din cursă.

Următorii ani l-au dus sus de tot. Era de neoprit! A câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi 30 de campion balcanic. A adunat 22 de medalii mondiale, din care nouă de aur. Este al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice. Competiţie la care a adunat cele mai mari performanţe în cele cinci ediţii la care a fost prezent. I s-a cântat pe podium imnul naţional de sute de ori. Iar drept recunoaştere, Ivan a primit colanul de aur, cea mai inaltă distincţie sportivă. Iar în 2019 a primit Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Înmormântarea lui Ivan Patzaichin va avea loc marți, la Cimitirul Bellu. Zeci de oameni i-au adus un ultim omagiu la la clubul sportiv Dinamo