Video Inovaţia care revoluţionează alimentaţia: S-a inventat pâinea care întinereşte şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ
Pâine cea de toate zilele a fost reinventată. Acum, o nouă reţetă ne promite tinereţe fără bătrâneţe! Sprijină regenerarea celulară, are puternice efecte antioxidante şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Pâinea care ne întinereşte, o inovaţie alimentară, e în curs de brevetare.
Apă, făină, drojdie şi sare. E reţeta simplă pentru orice fel de pâine. Aceasta, însă, mai conţine un ingredient secret- un compus chimic natural, cu efecte antiîmbătrânire.
"În urma cercetării, am stabilit o tehnologie prin care putem face stabil acest ingredient pentru a-l consuma. Este un beneficiu al antioxidanţilor de a ne menţine organismul tânăr, sunt beneficiile pe care toţi le aşteptăm de la un produs minune. Cel puţin ne menţinem aşa. Deci rămân aşa", a declarat Alexandru Cîrîc, director ICA.
Inovaţia care revoluţionează alimentaţia
Îmbogăţită cu flavonoide, noua reţetă, spun specialiştii, sprijină regenerarea celulară şi menţine sănătatea organismului. Ne protejează de stresul oxidativ, unul dintre principalii factori de îmbătrânire prematură.
- Alimentul pe care românii îl consumă tot mai mult, din dorinţa de a renunţa la un altul. Restaurantele profită...
- Accident mortal pe DN1. Două femei şi-au pierdut viaţa, după un impact dezastruos între două maşini şi un...
- Expoziţie cu 100 de exemplare de fluturi tropicali şi mii de albine, la Timişoara. Zeno, la doar 12 ani, ştie...
- "Amendă pe decibeli", pregătită de Primăria Capitalei pentru şoferii gălăgioşi. Amenzi de până la 4.000 de lei
- 10.000 de oameni au desenat o inimă albastră la manifestul pro-Europa. Imaginile au devenit virale
"Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea romaniei a oferit o bursa unui tanar inovator prin programul inovaliment este rezultatul mai multor ani de cercetare. Pentru ca românii iubesc pâinea, consuma în jur de 7 kilograme pe lună, să devină o felie de pâine sănătoasă care să ducă la longevitate", a declarat Tatiana Paşcovichi, manager comunicare FDVDR.
Fundaţia a trimis deja cererea de brevetare către OSIM şi îşi doreşte ca produsul să ajungă pe mesele tuturor românilor. Degustarea a fost făcută în cadrul evenimentului Food you trust, de la Politehnica Bucureşti, unde şi echipa Observator a fost invitată să vorbească despre rolul Campaniei Ce ne puneţi în mâncare.
Ce facem noi mai exact? Alegem produse de pe piaţă, absolut aleatoriu le ducem în laborator şi arătam oamenilor ce conţin aceste produse, şi nu doar oamenilor, publicului nostru, ci şi autorităţilor, pentru că la urma asta este scopul nostru să arătăm ce probleme avem şi să tragem un semnal de alarmă aici, poate să schimbam şi nişte legi mai departe pentru că avem de lucru şi la acest capitol.
"Ce ne puneţi în mâncare" va continua să scoată la iveală şi în acest sezon pericolele la care sunt expuşi, de cele mai multe ori, consumatorii din România.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰