Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Înregistrarea operatorului 112 din Mureş, înainte de explozia unei butelii: "Ieşiţi din casă, să iasă toată lumea afară"

Patru persoane, alcătuind o familie cu doi copii din Mureş, au fost salvate de la tragedie de operatorul 112 Dragoş Mureşan, care a sesizat instant pericolul iminent şi le-a spus oamenilor să iasă imediat din casă.

de Cristian Ionescu

la 19.02.2020 , 18:54

  • Inregistrarea apelului la 112 arată rapiditatea cu care a reacţionat operatorul.

Patru persoane, alcătuind o familie cu doi copii din Mureş, au fost salvate de la tragedie de operatorul 112 Dragoş Mureşan, care a sesizat instant pericolul iminent şi le-a spus oamenilor să iasă imediat din casă.

În scurt timp, o butelie a sărit în aer, provocând distrugeri majore. O femeie sunase la 112 speriată că butelia luase foc şi nu ştia cum să o stingă. Plutonierul adjutant Dragoş Mureşan a acţionat instantaneu, reuşind să salveze patru vieţi.

Operator 112, salvatorul unei familii de patru persoane

Vezi și

O tragedie a fost evitată în Mureş, de un operator 112, care şi-a folosit experienţa şi intuiţia pentru a scoate din casă o familie în pericol iminent de moarte.  O femeie a sunat la 112 şi a anunţat că arde o butelie şi nu se pricepe să o stingă, moment în care plutonierul adjutant Dragoş Mureşan, care se afla cu femeia la telefon, a simţit instant pericolul iminent de explozie, spunându-i femeii să-şi ia copiii din casă şi să iasă imediat afară. 

În momentul în care familia a ieşit din casă, a avut loc o explozie foarte puternică, care a provocat distrugeri importante, dar nimeni nu a fost rănit, mulţumită reacţiei instantanee a operatorului 112.

"Doi adulţi şi doi copii au avut încredere, au reacţionat pozitiv la solicitarea plutonierului adjutant Mureşan Dragoş şi au ieşit de îndată afară din casă, la doar câteva secunde după ce au părăsit locuinţa, butelia aflată în flăcări a explodat. În urma exploziei s-au rupt două uşi, s-au spart patru geamuri, s-au degradat 60 de metri pătraţi de ghips carton din tavan şi s-a aprins încăperea”, au precizat reprezentanții ISU. Pompierii militari au intervenit imediat pentru stingerea flăcărilor.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Înregistrarea operatorului 112 din Mureş, înainte de explozia unei butelii: "Ieşiţi din casă, să iasă toată lumea afară"