Antena Meniu Search
x

Peste 11 milioane de români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an. Cum se justifică cei care fug de lectură

Trăim vremuri nebune, uneori obositoare, nu ne mai găsim timp şi nici energie să ne relaxăm. Nici măca să citim pe cât ne-am dori. Iar statistica legată de asta este descurajantă: 11 milioane de români, adică peste jumătate din populaţia ţării, nu au citit nici măcar o singură carte în ultimul an, potrivit celor mai recente date ale INS.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.09.2023, 13:12

Vezi și

"Nu am timp, nu am chef, nu mă interesează, nu mă pasionează", acestea sunt câteva dintre motivele care ne-au adus în stadiul acesta: 11 milioane de români spun că n-au citit nici măcar o carte în ultimul an. Doar 1 din 3 persoane au declarat că în ultimul an au citit cel puţin cinci cărţi. 

Femeile sunt mai interesate de citit decât bărbaţii, iar numărul persoanelor din mediul urban, care au citit cărţi, este de regulă de 2,3 ori mai mare decât cele din mediul rural. 

Cei mai dezinteresați de lectură sunt cei cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani. Dacă vorbim despre cei cu vârste între 25 şi 49 de ani, au declarat că nu au timp să citească. 39% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani au declarat că nu sunt interesate să citescă.

Nu mai cititm, dar poate începem să "ascultăm" cărţi. 1,5 milioane de români au declarat că preferă să cumpere şi să asculte audiobook-uri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Peste 11 milioane de români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an. Cum se justifică cei care fug de lectură