Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Înşelăciunea în care pică cei care au mai fost păcăliţi odată. Firmele false se folosesc de numele Europol sau Uniunea Europeană

Dacă aţi fost păcăliţi o dată de hackeri, vi s-ar putea întâmpla din nou, sub o altă formă, dacă nu sunteţi atenţi. Pe internet au apărut pagini care promit recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor alte înşelăciuni. În realitate, sunt făcute întocmai pentru a profita de persoanele deja vulnerabile. Astfel, re-păcăliţii, aşa cum sunt poreclite victimele, pică pentru a doua oră în plasa escrocilor şi rămân evident fără bani în conturi din nou. 

de Bogdan Dinu

la 02.10.2024 , 12:42

Pe rețelele de socializare apar astfel de anunțuri care îi vizează, de această data, pe cei deja țepuiți, prin intermediul unei capcane tip phishing.

Cum procedează escrocii

Organizațiile false se folosesc de numele unor autorități puternice precum Europol sau Uniunea Europeană, pentru a fi credibile.

Vezi și

Apoi pun la dispoziție un formular prin intermediul căruia păgubiții își dau datele personale, inclusiv datele cardului in care isi doresc, atenție, sa le fie returnați banii.

Doar că în loc să primească sumele înapoi, escrocii fac o nouă retragere. Politiştii recomandă să verificăm cu atenție site-urile pe care ne punem datele personale la dispoziție şi să devenim suspicioși daca o ofertă e totuţi prea bună pentru a fi reală.

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Înşelăciunea în care pică cei care au mai fost păcăliţi odată. Firmele false se folosesc de numele Europol sau Uniunea Europeană