Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Inspectorul-șef din jandarmerie care și-ar fi harțuit angajatele, ridicat cu mascații. Victima: "A sărit pe mine ca un leu"

Au fost percheziţii de amploare la Jandarmeria județului Maramureș. Mascaţii, însoţiţi de un procuror militar, au ridicat calculatoare şi probe într-o anchetă pentru abuz de autoritate, hărţuire sexuală şi tentativă de agresiune sexuală. Vizat ar fi chiar şeful instituţiei şi procurorii au intrat pe fir după ce o subalternă l-a acuzat de hărţuire sexuală. Cinci angajaţi, dintre care patru femei, au demisionat în doar două luni.

de Simona Vasiac

la 21.11.2022 , 19:51

A fost picătura care a umplut paharul pentru subalterna inspectorului-şef, Petru Marcel Florişteanu. Deja din instituţie demisionaseră patru femei. Tânăra n-a vrut să se dea bătută: a depus plângeri peste plângeri la Parchetul Militar, la Poliţie şi la Inspectoratul General al Jandarmeriei. Imediat după sesizări, un procuror de la Bucureşti a venit la Baia Mare şi a stat de vorbă cu mai mulţi angajaţi. Azi, la Inspectoratul Jandarmeriei Maramureş au ajuns mascaţii.

Victimă: A sărit pe mine ca un leu, efectiv m-a înhăţat, la propriu, să mă agreseze.

Simona Vasiac, reporter Observator: În urma percheziţiilor, inspectorul şef a fost ridicat de aici, de la Inspectoratul de Jandarmi, şi dus la audieri.

Vezi și

Anchetatorii au percheziţionat ore în şir sediul Jandarmeriei

Pe acelaşi subiect

În frunte cu un procuror militar din Cluj-Napoca, anchetatorii au percheziţionat ore în şir sediul Jandarmeriei şi au ridicat calculatoare, şi documente. Anchetatorii caută dovezi care să arate că Florişteanu s-ar face vinovat de hărţuire sexuală, tentativă la agresiune sexuală şi abuz de autoritate.

Ofiţer: Pe orice motiv fie el cât de minor punea presiune, stres continuu. Da, avea un comportament de genul acesta cu trivialităţi, cu înjurături 

Deşi mai mulţi angajaţii au reclamat că inspectorul şef îi terorizează, doar Raluca a decis să iasă public. Într-un interviu pentru Observator, a povestit prin ce coşmar a trecut.

Victimă: Omul pur şi simplu m-a înhăţat, m-a strâns cu putere de mijloc cu intenţia clară de a mă săruta pe gură.  L-am barat, s-a speriat, a început să mă înjure: ce-o să faci, cu cine o să vorbeşti, cum o să vorbeşti, oricum va fi cuvântul tău împotriva cuvântului meu.

Aşa că femeia a decis să-l înregistreze pe ascuns.

Petru Marcel Florişteanu, inspector şef: Poziţia mea personală în calitate de persoană vizată în această sesizare este categori că sunt nevinovat. 

Petru Marcel Florişteanu are 46 de ani. Este cadru miltar activ al Jandarmeriei Române din 2000, după ce a absolvit Academia de Poliţie, şi este la conducerea Jandarmeriei Maramureș din anul 2014.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Inspectorul-șef din jandarmerie care și-ar fi harțuit angajatele, ridicat cu mascații. Victima: "A sărit pe mine ca un leu"