Antena Meniu Search
x

Întârzieri de circa o oră la decolarea aeronavelor din Capitală, unele avioane au rămas la sol

Majoritatea avioanelor de pe aeroporturile Capitalei au întârziat decolarea cu aproximativ o oră vineri dimineaţă, întrucât a fost necesară degivrarea lor. Singurele avioane care nu au decolat vineri au fost cele ale companiei Wizz Air.

Majoritatea avioanelor de pe aeroporturile Capitalei au întârziat decolarea cu aproximativ o oră vineri dimineaţă, întrucât a fost necesară degivrarea lor. Singurele avioane care nu au decolat vineri au fost cele ale companiei Wizz Air.

'Sunt întârzieri în decolarea aeronavelor din Bucureşti în special din cauza operaţiunilor de degivrare. Avioanele Wizz Air nu au decolat astăzi pentru că au nişte proceduri foarte restrictive; în caz de cădere masivă de zăpadă ei nu zboară. În rest, se operează, inclusiv ATR-urile. Se deszăpezeşte, se curăţă permanent pista, platforma, căile de rulare şi se operează în siguranţă', a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Reprezentantul CNAB a explicat că durata unei degivrări este în funcţie de câtă zăpadă s-a depus pe avionul respectiv. Unele operaţiuni au durat 10-12 minute, iar altele s-au dus către o oră, transmite Agerpres.

'Sunt degivrări care sunt obligatorii înainte de decolare; ele se fac cu pasagerii la bord. O degivrare durează în funcţie de câtă zăpadă s-a pus pe avion. Poate să dureze de la 10 - 15 minute până la două ore, dacă o degivrezi de cinci ori şi nu reuşeşti să dai zăpada jos de pe avion. Aici nu e cazul, nu a fost chiar atât de puternică căderea (de zăpadă - n. r.) ca să nu poţi să le degivrezi. Apoi, nu se pot degivra toate avioanele deodată. Stau şi ele la rând cum sunt programate la operatorul de handling şi de aici apar întârzierile. Întârzierile s-au dus către o oră în dimineaţa asta. Majoritatea s-au dus către o oră, pentru că au fost avioanele acoperite de zăpadă. Au fost unele care au avut şi 10 - 12 minute de întârziere la decolare, însă majoritatea se duce către o oră', a explicat Iordache. 

Pe acelaşi subiect

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă atât pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cât şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, cu toate acestea nicio cursă nu este anulată, dar unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit CNAB,  informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro. 

Totodată, compania recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Întârzieri de circa o oră la decolarea aeronavelor din Capitală, unele avioane au rămas la sol