Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Interviu exclusiv cu fiul Preşedintelui Siriei: "Nu ştiu ce să mai fac să demonstrez că sunt o persoană normală"

Este fiul unuia dintre cei mai blamaţi lideri ai lumii, dar visul lui e să devină inginer! Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei a stat de vorbă cu reporterii Observator.

de Redactia Observator

la 10.07.2018 , 20:47

Este fiul unuia dintre cei mai blamaţi lideri ai lumii, dar visul lui e să devină inginer! Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei a stat de vorbă cu reporterii Observator. La numai 16 ani, spune că e îndrăgostit de matematică, iar una dintre destinaţiile lui preferate în lume rămâne oraşul Cluj-Napoca.

Într-o engleză perfectă, învăţată, probabil, de la mama crescută în Londra, Hafez Al-Assad a răspuns tuturor întrebărilor. Este primul membru al familiei prezidenţiale din Siria care ajunge în Europa, după izbucnirea războiului. 

"Nu ştiu ce să mai fac să demonstrez că sunt o persoană normală. Cât despre atenţia care mi se acordă... La sfârşit, sunt doar un elev de 16 ani!", spune fiul lui Bashar al-Assad.

Vezi și

Adolescentul, care poartă numele bunicului său, ex-preşedintele sirian Hafez al-Assad, face parte din delegaţia Siriei pentru Olimpiada Internaţională de matematică. El spune că oraşul Cluj-Napoca l-a impresionat. 

"Îmi place foarte mult Cluj! E plin de natură, sunt copaci peste tot. Îmi place cu adevărat!", declară Hafez al Assad.

Fiul cel mare al preşedintelui spune că este cazat într-o cameră obişnuită dintr-un hotel de trei stele şi are acelaşi regim ca şi ceilalţi candidaţi. Participarea la Olimpiada internaţională de matematică, fie ea şi mediocră, este un bilet în alb de admitere la cele mai prestigioase universităţi din lume. 

"Vreau să mă fac inginer! Vreau să stau în Siria, mai ales că situaţia se îmbunătăţeşte şi există un mediu propice. Voi sta în Siria, voi continua facultatea altundeva, apoi mă voi întoarce", dezvăluie tânărul.

Tatăl lui Hafez, preşedintele Bashar al Assad este, şi el, educat în Europa. A absolvit oftalmologie la Londra şi tot acolo a cunoscut-o pe Asma, eleganta lui soţie care, pe vremuri era supranumită Prinţesa Diana a Siriei.

Când Bashar a preluat puterea, mulţi  au sperat că va fi un reformator. De 7 ani, în Siria se duce însă un război sângeros în care au murit sute de mii de oameni, iar 10 milioane de persoane au fost evacuate. Bashar al-Assad a fost acuzat de moartea a numeroase victime.

Regimul său a fost făcut responsabil şi pentru o serie de atacuri chimice asupra populaţiei civile. În aprilie, peste 100 de rachete americane, britanice şi franceze au bombardat ţinte controlate de guvernul sirian, ca răspuns la un astfel de atac chimic, comis la periferia Damascului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Interviu exclusiv cu fiul Preşedintelui Siriei: "Nu ştiu ce să mai fac să demonstrez că sunt o persoană normală"