Antena Meniu Search
x

Video "Într-un minut vine peste noi! Vai de capul meu!" Potop în Tulcea după o ploaie de cod portocaliu. Mașini, curți și străzi, distruse de ape

Potop în Tulcea după o ploaie de cod portocaliu! Străzile au fost complet inundate, iar maşinile au plutit în derivă pe străzi. Doi oameni captivi în autoturismul luat de ape au fost salvaţi la limită de pompieri. Localnicii s-au obişnuit, oraşul intră la apă la fiecare ploaie torenţială. Edilii recunosc că se lucrează de ani de zile la sistemul de canalizare. 

de Adrian Obreja

la 01.08.2023, 19:40

Vezi și

"Nu pot să cred aşa ceva! Vezi că într-un minut vine peste noi! Vai de capul meu!"

Pe străzile din Tulcea maşinile au plutit ca bărcile după o ploaie torenţială. Turiştii şi localnicii care si au parcat autoturismele in fata unui hotel din centru s-au trezit cu ele pline de apă plutind în derivă pe străzi. Oamenii au filmat cum maşini de câteva tone sunt purtate de ape sute de metri şi se izbesc unele de altele.

Şuvoaie de apă au curs în viteză prin tot oraşul. Au fost două coduri portocalii şi a plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. Localnicii "au înotat" prin apă până la genunchi. Doi oameni au rămas blocaţi intr o maşină în mjloucl apelor şi au fost salvaţi de pompieri. 

A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă

Pe acelaşi subiect

La lumina zilei, oamenii inventariază pagubele. Maşini distruse, curţi case pline de mâl.

Adrian Obreja, reporter Observator: Greu de crezut că această maşină mai poate fi recuperată. Aşa arată motorul acestei maşini care a fost pur şi simplu inundat după o ploaie de câteva zeci de minute.

Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU Tulcea: Au fost 26 de apeluri, în urma cărora pompierii tuceani au intrervenit la 19 dintre acestea penru degajarea apei din curţi, gospodării, dar şi din interiorul caselor, pentru salvarea unor persoane blocate în autotorisme surpsinse de viitură. Unul din Municipiul Tulcea şi unul in apropiere de localitatea Agighiol. Din fericire, victimele au fost salvate.

Oraşul arată ca un sat după ploaie. Sunt dune de noroi, iar acolo unde mâlul s-a uscat ies nori de praf. Locuitorii din Tulcea s-au resemnat: la fiecare ploaie păţesc la fel, tot oraşul se inundă. Una din explicaţii: localitatea e construită la nivelul dunării şi în plus e marginită de coline de pe care şuvoaiele curg spre centru.

O altă explicaţie o dau chiar edilii.

George Șinghi, viceprimar Tulcea: Sistemul de ape pluviale nu este finalizat, proiectul inca se execută. Neexistând încă o preluare de ape pluviale, toate apele pătrund în sistemul de canalizare menajară. Pătrunzând în sistemul de canalizare menajeră, acesta se umple până al refuz şi apoi apa iese prin cămine în zonele cele mai joase.

Oraşul Tulcea a mai fost inundat în urmă cu doar câteva zile. 10 oameni au fost atunci salvaţi din şuvoaie cu un excavator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Într-un minut vine peste noi! Vai de capul meu!" Potop în Tulcea după o ploaie de cod portocaliu. Mașini, curți și străzi, distruse de ape