Antena Meniu Search
x

Galerie foto ANM a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în mai multe județe, până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, noi avertizări de vreme severă. De astăzi, de la ora 10.00, până diseară, este valabil un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană. Ulterior, până marţi dimineaţă, fenomene de instabilitate atmosferică se vor înregistra în Tulcea şi Constanţa.

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 13:53

Vezi și

Potrivit ANM, până la ora 21.00, va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi pe alocuri de peste 30...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării. 

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Codul galben vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Teleorman și Olt.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, că în intervalul 31 iulie, ora 21:00 – 1 august, ora 03:00, va fi instabilitate atmosferică în Dobrogea. Se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi pe alocuri de peste 30...40 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Temperaturile scad în Capitală

Potrivit ANM, vremea se va răci față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Risc de inundaţii pe râuri din 28 judeţe, până marți

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice situate în 28 de județe, până marți. Potrivit hidrologilor, în intervalul luni, ora 11.00 - marți, ora 9.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someş, Crişul Alb, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut, râurile din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție. Viituri se pot produce pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Braşov, Sibiu, Arad, Covasna, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Suceava,Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Atenţionarea hidrologilor vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău şi Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » ANM a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în mai multe județe, până la noapte