Antena Meniu Search
x

Video Urmările scenelor fără precedent din Reșița, unde mașini și case au fost luate pe sus de șuvoaie. "Uitați ce e aici, ferească Dumnezeu"

E potop în vestul ţării. În Reşiţa sunt inundaţii cum am văzut în Spania și Italia. Apa s-a revărsat de pe versanţi cu putere după o ploaie de câteva minute şi a inundat străzile din oraş. Oamenii s-au trezit cu un râu învolburat în faţa blocurilor. Torenţii au luat pe sus maşinile şi le-au aruncat una într-alta. Au fost chemaţi toţi pompierii din oraş, chiar şi cei care erau liberi. În unele zone însă nu au putut interveni pentru că apa era foarte mare. 

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 19:23

Vezi și

"Ferească Dumnezeu ce e aici!". Sunt imagini şocante, nemaivăzute până acum în mijlocul unui oraş din România. Reşiţa e sub ape.

După o ploaie de 30 de minute, sub Cod Portocaliu, aici s-a dezlănţuit potopul. Un şuvoi uriaş de apă coboară în viteză pe străzi şi ia tot ce prinde în cale. Localnicii privesc îngroziţi furia naturii.

Prăpăd în Reșița. A plouat în o oră cât pentru o lună

Maşinile luate de ape par de jucărie. Autoturismele se lovesc unele de altele şi sunt aruncate cu forţă în zidul blocurilor din jur. Viteza apei care curge de pe versanţi e atât de mare, încât pare că s-a dat drumul la un baraj. 

Pe acelaşi subiect

Localnicii au rămas șocați: "E incredibil, frate! Aşa ceva n-am văzut de când sunt! Parcarea e inundată toată!". Apele care au măturat oraşul s-au revărsat în râul Bârzava. Urmările sunt teribile. Şuvoaiele puternice au săpat în asfalt.

Meteorologii spun că în nici jumătate de oră a plouat cât pentru o lună, 70 de litri pe metru pătrat. În lupta cu apele au fost mobilizaţi toţi pompierii din zonă. Au fost chemaţi şi cei care erau liberi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Acelaşi Cod Portocaliu a măturat şi Timişoara. Au fost ploi, grindină şi rafale de vânt

Pe strada inundată o maşină înaintează cu greu. În aeroport oamenii s-au trezit cu apa la picioare. Acelaşi lucru s-a întâmplat și la serviciul de urgenţe al Spitalului Judeţean. Infirmierele au făcut du-te vino cu mopurile în mână. 

Mihai Grecu, medic Spitalul Județean Timișoara: La acces în spitale nu poţi să pui praguri şi nu poţi să pui trepte, ca la o casă normală. Evident că lucrul acesta atrage după sine şi partea de risc, când ai 50 de litri pe metrul pătrat să-ţi facă umed prin interior. 

În Oradea s-a aşternut un covor de grindină. Ca gloanţele au căzut bucăţile de gheaţă pe pământ. Şi în Arad, la Păuşeni, oamenii s-au trezit cu puhoaiele de apă şi noroi în case şi curţi. 

Vremea continuă să creeze probleme. Judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad sunt sub cod portocaliu de inundaţii până la miezul nopţii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Urmările scenelor fără precedent din Reșița, unde mașini și case au fost luate pe sus de șuvoaie. "Uitați ce e aici, ferească Dumnezeu"