Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au lăsat în urmă pagube uriaşe. Doar în Prahova, pierderile se ridică la 100 de milioane de lei

Inundaţiile şi alunecările de teren din luna iulie au provocat în judeţul Prahova pagube a căror valoare depăşeşte o sută de milioane de lei.

Inundaţiile şi alunecările de teren din luna iulie au provocat în judeţul Prahova pagube a căror valoare depăşeşte o sută de milioane de lei - Sursă: Hepta

Inundaţiile şi alunecările de teren din luna iulie au provocat în judeţul Prahova pagube a căror valoare depăşeşte o sută de milioane de lei, fiind afectate zeci de localităţi, mai multe drumuri judeţene, precum şi sute de hectare de teren agricol.

Potrivit datelor prezentate, marţi, într-o conferinţă de presă de prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, viiturile şi aunecările de teren produse recent au afectat zeci de localităţi din judeţ, evaluările autorităţilor indicând că, în ceea ce priveşte infrastructura, valoarea pagubelor este de peste 38 de milioane de lei, în timp ce pagubele produse la alte obiective, din agricultură sau reţele de utilităţi, se ridică la aproximativ 70 de milioane de lei.

Mădălina Lupea a afirmat că autorităţile din Prahova au încheiat 15 procese verbale privind evaluarea pagubelor produse de intemperii în 12 localităţi, respectiv Comarnic, Bătrâni, Ceraşu, Brebu, Drajna, Măgureni, Surani, Şotrile, Teişani, Telega, Valea Doftanei, Starchiojd şi pe drumurile judeţene, iar valoarea totală a pagubelor produse infrastructurii este de 38.542.000.

„Ca urmare a acestor evaluări am trimis către Guvernul României o situaţie centralizatoare a evaluării pagubelor pentru a primi sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018. În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, deja judeţul Prahova a primit 14.485.000 lei ca primă tranşă doar pentru drumurile judeţene şi vorbim de drumuri judeţene afectate de aceste fenomene” a spus Mădălina Lupea.

Pe acelaşi subiect

Aceasta a precizat că judeţul Prahova se situează pe locul al doilea după Vrancea în ceea ce priveşte suma alocată din Fondul de Intervenţie al Guvernului.

În ceea ce priveşte pagubele produse la alte obiective decât cele de infrastructură, prefectul de Prahova a apreciat că valoarea acestora este „foarte mare” şi că aceasta se apropie de 70 de milioane de lei, fiind afectate 21 de localităţi.

„Pentru celelate obiective afectate de aceste fenomene meteo, în paralel, am realizat constatări şi evaluări ale pagbelor încheind 26 de procese verbale în 21 de localităţi pentru care vom cere acordarea unor sume din Fondul de solidaritate al Ununii Europene” a afirmat Mădălina Lupea.

Evaluările privesc obiective precum reţele de utilităţi publice, respectiv alimentarea cu apă la Valea Doftanei, unde toate cele 5 capătri de apă au fost colmatate şi captarea de apă din localitatea Ceraşu, dar şi pagube în agricultură -  354 hectare de teren afectate, acoperişul Detaşamentului de pompieri de la Sinaia, cel al şcolii de la Poiana Ţapului, dar şi 88 de locuinţe afectate de alunecările de teren.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Inundaţiile au lăsat în urmă pagube uriaşe. Doar în Prahova, pierderile se ridică la 100 de milioane de lei