Antena Meniu Search
x

Vară cu furtuni violente şi inundaţii în România. Prognoza anunţată de meteorologii americani

Meteorologii Accuweather anunță furtuni violente și perioade de caniculă și secetă în Europa, în vara acestui an, România fiind una dintre țările din care vor fi afectate de vijelii și inundații puternice.

Harta cu prognoza meteo în vara 2018
Vremea în vara 2018 în România va fi afectată de furtuni - Accuweather

Meteorologii americani de la Accuweather anunță furtuni violente și perioade de caniculă și secetă în Europa, în vara acestui an. Potrivit estimărilor lor, România va fi afectată de vijelii și inundații puternice.

Potrivit prognozei Accuweather pentru vara acestui an, Europa se va confrunta cu un val de caniculă în partea de est, zone ce se vor confrunta, de asemenea, cu perioade de secetă, dar și cu furtuni violente, care vor afecta țări din Peninsula Balcanică, precum Polania, Cehia, Belarus, dar și România.

Cum va fi vremea în vara anului 2018. Incendii puternice în Franța, Germania, Italia

Meteorologii Accuweather avertizează că pot avea loc incendii de vegetație puternice din cauza valurilor de căldură ce vor lovi Franța, Germania, dar și nordul Italiei.

Sunt așteptate temperaturi ce vor depăși frecvent 32 grade, din iunie până în august, la Toulouse și Lyon (Franța), Milano și Florența (Italia) și Frankfurt și Berlin (Germania).

Cel mai mare val de caniculă va conduce la temperaturi de până la 38 de grade în sudul Franței și nordul Italiei.

"Există îngrijorare cu privire la un val de caniculă de lungă durată în această vară, care va crea mari probleme pentru copii și bătrâni", a declarat meteorologul Accuweather Alan Reppert.

Pe măsură ce valurile de căldură se vor extinde, există riscul unor secete profunde.

"Din iunie până în august sunt prognozate niveluri scăzute de precipitații, astfel că furtunile care se vor produce totuși vor fi extrem de violente din cauza temperaturilor ridicate din Europa. Aceste furtuni vor provoca, de asemenea, inundații puternice", susțin meteorologii citați.

Cum va fi vremea în vara anului 2018. Furtuni violente în Polania, Cehia, România

În timp ce țările din Europa centrală și de Vest vor fi afectate de valuri de caniculă, cele din estul Europei se vor confrunta cu furtuni și vijelii.

Este cazul unor țări precum Polonia, Cehia, Belarus, Lituania, dar și România.

"Cele mai severe furtuni se vor produce după-amiază spre seară", crede meteorologul Tyler Roys.

Aceste furtuni vor fi însoțite de vânt puternic, fulgere și inundații. Există, de asemenea, riscul producerii unor tornade, însoțite de grindină.

Meteorologii Accuweather avertizează că România, Bulgaria sau Albania s-ar putea confrunta cu furtuni și ploi puternice, care vor dura mai multe zile și care ar putea provoca inundații devastatoare.

În Peninsula Balcanică, vremea instabilă va împiedica apariției unor perioade lungi de caniculă, așa cum s-a întâmplat în vara anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Vară cu furtuni violente şi inundaţii în România. Prognoza anunţată de meteorologii americani