Antena Meniu Search
x

Fiarele pădurii au invadat oraşele. Zeci de urși și mistreți se plimbă ca-n pădure printre blocurile din Bușteni

Seara trecută, nu unul, ci doisprezece urşi au băgat spaima în localnicii din Buşteni. S-au plimbat printre blocuri şi au devastat tomberoanele.

Vezi și

Seara trecută, nu unul, ci doisprezece urşi au băgat spaima în localnicii din Buşteni. S-au plimbat printre blocuri şi au devastat tomberoanele, în căutarea hranei.

În Buşteni, odată cu lăsarea întunericului, urşii invadează cartiere întregi. Controbăie prin tomberoane, după mâncare, în timp ce oamenii îi urmăresc înspăimântaţi de la ferestre. 

Niciodată în acest an nu au mai coborât în număr atât de mare, într-o singură noapte. Localnicii au numărat 7 urşi, jandarmii ştiu de doisprezece. Toţi vin din pădurea apropiată. S-au înmulţit peste măsură şi nu le mai ajunge hrana.

În acest moment, în România este în vigoare un ordin prin care împuşcarea urşilor este interzisă până anul viitor. De curând, s-a aprobat eliminarea a 140 de animale, doar cele mai agresive. Vânătorii cer mai mult. 

Nu doar urşii le dau fiori oamenilor, ci şi mistreţii. Cu zecile au fost văzuţi în Sinaia. Chiar în parcarea unui hotel plin de turişti şi la un loc de joacă. Sunt familii numeroase, care se plimbă pe străzi... ca prin pădure. 

Şi în problema urşilor, şi în cea a mistreţilor, autorităţile locale aruncă vină spre ministerul Mediului. Drept răspuns, prefectul din Braşov a anunţat ieri că a primit aprobare pentru împuşcarea a doi urşi agresivi, care au atacat oameni. Vor urma şi alţii. În paralel, pădurarii le asigură cantităţi mari de porumb, mere şi concentrate, pe care le pun zilnic în zonele cu populaţii mari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Fiarele pădurii au invadat oraşele. Zeci de urși și mistreți se plimbă ca-n pădure printre blocurile din Bușteni