Antena Meniu Search
x

Video Investiţia de 8 milioane de lei care e o ruină de 8 ani. Clădirea ar fi trebuit să fie o emblemă a Braşovului: alte 9 milioane, pregătite pentru reabilitare

 Ar fi trebuit să fie cel mai frumos complex sportiv pentru public, din Brașov. Este situat chiar sub Tâmpa, la marginea pădurii, în calea oricui caută tihna naturii și aerul curat, foarte aproape de centrul istoric. Complexul Agrement stă însă de opt ani cu lacătul pe ușă, a ajuns o ruină și o adevărată gaură neagră, pentru banii publici.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.11.2023, 21:19

Vezi și

Opt milioane de lei, investiți într-o ruină și încă 8,69 milioane de lei, pe cale să fie investiți. Planuri mari, toate eșuate, până acum. Și multe amintiri îngropate, pentru generațiile întregi de localnici și turiști, care au învățat să patineze sau să înoate aici. Așa poate fi descrisă soarta complexului Agrement, din Brașov. A fost ridicat în 1980, a ajuns în proprietate privată, după Revoluție și a fost cumpărat de Consiliul Județean Brașov, în 2003. A fost complet reabilitat, cu materiale de ultimă generație, între 2009 și 2014. A mai durat apoi. un singur an, până să fie închis. Acum, imaginile din interior sunt cel mai bun martor al degradării.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Așa arăta sala de sport a complexului, cel puțin pe acest sfert este plină cu apă adunată din infiltrație și am putea spune că chiar rivalizează cu piscina aflată vis a vis. Pe peretele exterior, în zona stâlpilor se văd urme clare din aceleași infiltrații din igrasie, avem pete pe toți pereții exteriori, iar în aceasta zona, pe ultimul stâlp, tencuiala de pe pereți chiar se cojește cu totul. Iar în zona de bowling, cam aceasta este imaginea, peretele exterior din sticla este plin de grafitti, şi aici sunt urme de infiltrații, de igrasie, și din aceasta cauza, bucăți întregi de tencuiala, din pereți și din tavan, cad aici precum popicele.

După închiderea din 2015 Consiliul Județean nu a găsit niciun investitor privat dispus să exploateze centrul

Complexul este format din două corpuri de clădire. Cea care adăpostește patinoarul și sala de bowling și biliard a fost construită greșit, spun specialiștii: e în zonă umedă, cu izvoare dinspre Tâmpa și nu are un șanț de drenaj.

Pe acelaşi subiect

După închiderea din 2015 Consiliul Județean nu a găsit niciun investitor privat dispus să exploateze centrul. În 2018, complexul a ajuns la Biblioteca Județeană, care a anunțat că vrea să investească alți 8.69 milioane de lei, să amenajeze acolo o bibliotecă cu piscină.

Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană Brașov: Mă tem că va fi un continuu spaţiu în care va trebui să investim.

Primăria și Consiliul Județean Brașov s-au luptat în instanță, timp de aproape zece ani, pentru terenul de șapte mii de metri pătrați, al complexului. Procesul a fost câștigat de Consiliu, dar până la redeschiderea complexului mai sunt mulți ani, spune administratorul actual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Investiţia de 8 milioane de lei care e o ruină de 8 ani. Clădirea ar fi trebuit să fie o emblemă a Braşovului: alte 9 milioane, pregătite pentru reabilitare