Antena Meniu Search
x
LIVE

Ioan Grad, unul dintre cei mai periculoși români, este încă liber. Anunțul făcut de Poliția Română

Ioan Grad, un român condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, este căutat de Poliția Română. Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, a fost lansată o campanie de informare în 19 state europene. 

De Veronica Micu la 27.10.2020, 12:34
  • Ioan Grad se află pe lista celor mai căutați oameni din 19 state europene.
  • Maramureșeanul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate.

Poliția Română, agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol au lansat o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Autoritățile române l-au inclus pe lista celor mai urmărite persoane pe maramureșeanul Ioan Grad, 56 de ani, condamnat la o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

19 indivizi urmăriți, câte unul din fiecare stat, suspectați de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnați pentru astfel de fapte, apar pe site-ul european al persoanelor urmărite – most wanted – www.eumostwanted.eu, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

De la lansarea, în 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Cine este Ioan Grad, românul căutat internațional pentru viol

Ioan Grad are 56 de ani și este din Vișeu de Sus, județul Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, iar în acest moment este căutat de Poliția Română.

Semnalmente Ioan Grad:

- are 1,90 metri înălțime și 130 de kilograme, este robust, are ochi albaștri, păr șaten și chelie frontală.

”Acest bărbat este condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Acesta, împreună cu alte 18 persoane urmărite de alte state europene, sunt în atenția polițiștilor, fiind parte a unei campanii de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexual”, transmite Poliția Română, pe rețelele de socializare.

Cei care recunosc vreuna dintre persoanele căutate sau care au datele despre ea pot transmite informațiile și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ioan Grad, unul dintre cei mai periculoși români, este încă liber. Anunțul făcut de Poliția Română