Antena Meniu Search
x

Video Ion Iliescu ar putea fi urmărit penal în dosarul Mineriadei din 1990. Parchetul General i-a solicitat lui Klaus Iohannis aviz pentru ridicarea imunităţii

Fostul preşedinte Ion Iliescu ar putea fi urmărit penal în dosarul Mineriadei din 1990. Decizia este în mâinile lui Klaus Iohannis după ce procurorul general al României i-a cerut şefului statului să dea aviz pentru ridicarea imunităţii fostului preşedinte. Ancheta în dosarul Mineriadei trebuie refăcută, după ce dosarul a fost anulat și restituit de instanță, la parchet, în urmă cu patru ani. Patru oameni au fost ucişi în evenimentele violente din 1990 și peste o 1300 au fost răniţi. Până acum nu s-a găsit niciun vinovat. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.04.2024, 14:01

Vezi și

Parchetul General ne-a confirmat ca i-a solicitat lui Klaus Iohannis un astfel de aviz pentru punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei. În paralel, Administrația Prezidențială ne-a transmis ca solicitarea încă nu a ajuns, cel mai probabil urmează să fie înregistrată în cursul zilei de astăzi.

Ion Iliescu, la mâna lui Iohannis

Ce înseamnă acest aviz? Înseamnă că în acest fel imunitatea lui Ion Iliescu ar fi ridicată, iar procurorii ar putea începe să îl urmărească penal pe fostul președinte. Ancheta trebuie refăcută, după ce dosarul a fost anulat și restituit de instanța la parchet, în 2020. 

Un dosar aflat încă în lucru, la aproape 34 de ani de la eveniment. Mineriada a fost pusă în practică în dimineața zilei de 13 iunie 1990. Patru persoane au murit, iar peste 1.300 au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Ion Iliescu ar putea fi urmărit penal în dosarul Mineriadei din 1990. Parchetul General i-a solicitat lui Klaus Iohannis aviz pentru ridicarea imunităţii