Antena Meniu Search
x

Video Ion Ţiriac: "După Halep, tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica". Un interviu exclusiv Observator

Sport şi sănătate. Sport şi performanţă. În România nu mai avem nici una, nici alta. Sportul românesc e în colaps şi cel mai rău este că nu vine nimic din urmă. Este tot mai greu să creştem campioni într-o ţară care nu dă doi bani pe activitatea fizică. Ion Ţiriac are solutii si le-a explicat in interviul acordat în exclusivitate pentru Observator.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 21:50

Vezi și

Ion Ţiriac: O ţară fără sport e o ţară  cu un viitor bolnav

Asta spune de mai bine de 30 de ani fosta glorie a tenisului mondial Ion Ţiriac. 

Ion Ţiriac: "Ministerul Învățământului cu Ministerul Sănătății și Tineretului și Sportului nu cooperează și aceste guverne pe care eu nu le înțeleg. De ce nu vedeți treaba asta, că nenorociți viitorul?"

Tabloul din prezent este deja sumbru.

Pe acelaşi subiect

Ion Ţiriac: "În Ungaria, fiecare copil are datoria o dată pe săptămână să se ducă să se dea pe gheață, o dată pe săptămână să se ducă să înoate. Nu suntem americani, nu avem backgroundul, în spatele nostru câte 200 de hectare la fiecare școală. Dar avem destul ca să putem face ceva. A dispărut complet sportul la sat, au dispărut complet toate acele evenimente care uneau, sportul de masă"

Şi atunci nu e de mirare că nici în sportul de performanţă nu mai vine nimic din urmă. 

Ion Ţiriac: "Noi avem o genă la sport, totdeauna am fost noi un pic mai talentați decât țările dimprejur sau cele de peste gârlă. Dar... numai Nadia, numai Hagi, numai Halep, nu-i cumperi la supermarket pe ăștia. Aștia se nasc și au nimerit în momentul ăla acolo unde trebuie. Ar putea fi mult mai mulți din ăștia"

Ion Ţiriac: "Astăzi, cu toată răspunderea îți spun, după Halep tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica. Nu avem nimica în magazie. Am avut două generații care au dispărut pentru că n-am avut nici mizerabilul ăla de doi lei ca să le cumpăr rachete și mingi.

Banii puţini şi lipsa de viziune au adus sportul într-un punct critic. 

Ion Ţiriac: "În ce privește Ministerul Tineretului și Sportului, eu uit treaba asta. Nu știu la ce există, la ce folosește. Când ai buget pentru tineret și sport vorbeam de Turneul de la Madrid, pentru el se pun pe masă 40 de milioane. Tot bugetul pe 2021 al federațiilor din România este sub 20 de milioane. Nu la o federație, la toate la un loc. Mai bine nu faci. Îi rog să nu mai dea, public îi rog să nu mai dea banii ăștia. Pentru că ne facem de râs" 

Toate încercările de a-i înviora pe cei care decid soarta sportului românesc, au fost degeaba.

Ion Ţiriac: "Eu am fost și cu căciula în mână și la domnul președinte. Am venit, textual îți spun, domnule președinte, vă rog să mă scuzați, sun cu căciula în mână aicea. N-am venit pentru mine, zău sunt în regulă, mulțumesc lui Dumnezeu. Vă rog să luați doi oameni, angajați-i, doi. Și dimineața de la șase până seara la 12 să nu facă nimic decât să se gândească la sport și la copii. Dom' Țiriac, mă ocup de treaba asta. Asta a fost acum vreo trei ani, patru ani"

Ion Ţiriac: "Fac pariu și cu domnul președinte pe ce dorește dumnealui, pe case, pe mașini, pe obiecte - că tot așa rămâne și ne lasă de prăpastie pe toți"

Iar singurii care vor pierde cu adevărat pariul sunt copiii, sănătatea şi viitorul lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ion Ţiriac: "După Halep, tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica". Un interviu exclusiv Observator