Antena Meniu Search
x

Exclusiv Omul de afaceri Ion Ţiriac a mărturisit că a fost bolnav de Covid la 82 de ani: "Am avut norocul norocului, am trecut prin boală fără să simt"

Pandemia a pus lumea în faţa unei alegeri imposibile: sănătatea sau economia. Fosta glorie a tenisului mondial, omul de afaceri Ion Ţiriac crede că avem de ales şi când pare că nu avem de ales. A fost bolnav de COVID la 82 de ani şi apoi s-a vaccinat. Are o părere tranşantă despre cei care aleg să nu o facă. Şi într-un intreviu exclusiv pentru Observator mi-a mărturisit şi dacă a câştigat sau nu bani în pandemie.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 19:26

Vezi și

Orice teme stabileşti pentru o discuție cu Țiriac inevitabil ajungi la două subiecte: sport şi economie. Daca interviul are loc în plină pandemie economia devine subiectul principal.

- Cum ați reseta economia dacă ați fi prim-ministru?

- Tutungeria pe care am avut-o eu e mult mai mică decât tutungeria România. Problema e că dacă ai ajuns să fii șeful unei tutungerii cum e România, cu 22 de milioane, e o treabă politică. Și ești responsabil politic partidului care te-a pus. Dacă ai puțină integritate, moralitate și ai, nu ouă, dar să ai ceva, atuncea ești responsabil la 22 de milioane. Eu dacă m-aș duce la ședința de Guvern, aș merge cu aceste hârtii, le-aș pune pe masă (bate cu pumnul în masă) m-aș urca cu picioarele pe masă... Suie-te, mă, pe masă și bate cu piciorul în masă, dacă nu, pleacă.

În traducere, măsuri ferme pentru ca viitorul să devină, dacă nu profitabil macar, cât de cât, controlabil.

Pe acelaşi subiect

- E un moment bun de resetare a economiei?

- Pandemia? Da, într-un viitor, viața o să se schimbe. Treaba asta ne schimbă viața, o să se schimbe situația din punct de vedere al businessului, al angajaților.

A pierdut bani în pandemie

- Ați câștigat bani sau ați pierdut în pandemie?

- Eu personal am pierdut foarte mulți bani pentru că sportul și, în special Turneul de Tenis de la Madrid pe care anul trecut nu l-am jucat... și care turneu trebuie să-l joc în mai acuma, e undeva la 40 de milioane de euro cost. În rest, ceea ce e un paradox, În România anul trecut s-au vândut mai multe mașini ca în 2019. Iară nu înțelegi. Lumea poate că nu mai poate să călătorească cu avionul și atuncea își ia mașină. Dar, în sfârșit, am pierdut bani, nu am câștigat atâția bani, pune-o pe treaba asta. Dar bani nu poti face decât sănătos.

A ales discuția cu Obseervator ca să facă un anunț: a avut COVID 19. Bonus, ca-n business, mi-a mai mărturisit ceva: s-a vaccinat.

- Cum a fost?

- Am avut norocul norocului, am trecut prin ea fără să simt, aproape nu știam că o am la vârsta asta tânără la care sunt, la 82 de ani n-am avut absolut niciun simptom. Se întâmplă, mai bine așa decât altfel. Am fost la un test de rutină, am fost în Statele Unite, de-acolo am luat-o, de la fiică-mea care a luat-o de la Universitate. Am trecut toți peste cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă.

- Îndoieli în privința vaccinului ați avut?

- Nu. Absolut nu. Nu numai a vaccinului, Pfizer, Moderna, Papalerma.

- Ce vaccin ați făcut?

- Io l-am făcut pe cel pe care mi l-a da, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci dacă ai puțină minte în cap.

Sănătos și portejat, ca-n totdeauna, Ion Țiriac are un off, sportul. Acum nu medaliile de olimpiadă-l interesează, ci un adevăr încercat şi verificat pe pielea lui: sportul este cel mai bun medicament pentru sănătatea unui popor.

- Nici Guvernul de azi, nici ăla de ieri, nici ăla dinainte, din 90 până acuma ne-au dus într-un genocid împotriva tineretului român. Faptul că, pe vremea ailaltă, stăteam la masa bogaților cu un singur lucru, sportul. Cu oricine stăteam la masă. Am dispărut. Ministerul Învățământului cu Ministerul Sănătății și Tineretului și Sportului nu cooperează și aceste guverne pe care eu nu le înțeleg. De ce nu vedeți treaba asta, că nenorociți viitorul.

Şi fără perspectiva unui viitor mai bun, nu mai avem nicio alegere de făcut. Despre alte alegeri si despre viitor, maine seara, la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Omul de afaceri Ion Ţiriac a mărturisit că a fost bolnav de Covid la 82 de ani: "Am avut norocul norocului, am trecut prin boală fără să simt"