Antena Meniu Search
x

Ipoteză cumplită în cazul morţii fetei de 16 ani, care i-a şocat pe medicii botoşăneni. Ce au descoperit legiştii în urma necropsiei

La sfârşitul săptămânii trecute, moartea fulgerătoare a unei fete de 16 ani şoca o întreagă echipă de medici de la Spitalul Judeţean Botoşani.

La sfârşitul săptămânii trecute, moartea fulgerătoare a unei fete de 16 ani şoca o întreagă echipă de medici de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani.

Potrivit ultimelor informaţii, se pare că adolescenta din Dorneşti ar fi înghiţit substanţe toxice. 

Rezultatele preliminare, neoficiale, ale necropsiei efectuate de legişti arată că tânăra a avut parte de o moarte cumplită: plămânii şi creierul fetei şi-au mărit volumul din cauza unor inflamaţii cauzate de asimilarea de substanţe toxice în organism.

Presa locală scrie că în raportul medico-legal preliminar, neoficial, sunt trecute printre observaţiile făcute de legişti „edem pulmonar toxic şi edem cerebral acut”. Astfel, o ingestie de substanţe toxice, cel mai probabil otravă, pare a fi o ipoteză tot mai credibilă în cazul morţii fulgerătoare a tinerei.

Ce spun poliţiştii

Poliţiştii botoşăneni spun că decesul fetei este catalogat ca o moarte suspectă, o anchetă în acest caz fiind în plină desfăşurare. 

Potrivit unor cadre medicale, citate de jurnaliştii locali, fata din Dorneşti, judeţul Botoşani, a avut în urmă cu un an o tentativă de suicid, ameninţând că se va arunca în gol de pe un stâlp de electricitate.

Medicii legişti urmează să îşi prezinte concluziile oficiale legate de acest caz, asta însă în urma rezultatelor toxicologice, după ce au fost prelevate probe şi din organele tinerei, pentru a se stabili cu exactitate substanţele care au dus la decesul ei. Rezultatele vor fi gata în 30 de zile.

Filmul morţii

Pentru că se simţea rău, fata a fost adusă la spital de părinţi joi seară. 

Starea tinerei se degrara de la un minut la altul la un moment dat adolescenta pierzându-şi conştienţa şi intrând în stop cardio-respirator. 

Medicii au început manevrele de resuscitare imediat şi le-au continuat pe secţia de reanimare timp de mai bine de o oră, însă fata nu a mai putut fi readusă la viaţă.

Cazul i-a marcat cu atât mai mult pe cei din Urgenţe, cu cât atât părinţii fetei, cât şi copila, nu au reacţionat deloc la încercările disperate ale medicilor de a afla dacă fata a înghiţit vreo substanţă toxică, pentru a-i putea administra tratamentul specific.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceea ce a ridicat şi mai multe semne de întrebare cadrelor medicale a fost faptul că, într-un târziu, când medicii le-au spus părinţilor că fata are şanse minime, tatăl ar fi întrebat dacă nu ar putea fi salvată cu spălături stomacale, ceea ce ar fi putut fi un semn că acesta ar fi ştiut că minora a înghiţit ceva.

Iniţial, pentru că fata avea midriază, adică pupilele erau foarte dilatate, medicii au presuspus că aceasta a înghiţit o substanţă precum Furadanul, otravă de şobolani sau alte insecticide extrem de puternice şi toxice, care pot deveni letale în timp scurt de la ingerare. 

Medicii din cadrul UPU-SMURD au mărturisit că s-a făcut tot ce era "omeneşte posibil" pentru salvarea fetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ipoteză cumplită în cazul morţii fetei de 16 ani, care i-a şocat pe medicii botoşăneni. Ce au descoperit legiştii în urma necropsiei