Antena Meniu Search
x

Video Ipoteză nouă în cazul tragediei aviatice în care a murit miliardarul Dan Petrescu. Pilotului i s-ar fi făcut rău: "A suferit un accident"

Puţine certitudini la mai bine de cinci zile de la accidentul aviatic din Italia în care au murit miliardarul Dan Petrescu şi alţi şapte oameni. Imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă exclud varianta potrivit căreia motorul aeronavei a luat foc în aer, înainte de impact. În presa din peninsulă, apar tot mai des două ipoteze ale tragediei: eroarea umană sau faptul că miliardarului i s-ar fi făcut rău la manşă.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 19:58

Vezi și

Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere din incinta complexului unde s-a prăbuşit avionul privat pilotat de miliardarul român, surprind aeronava chiar inainte de a se izbi de cădirea goală. Înregistrarea, analizată acum şi de anchetatori, contrazice spusele martorilor care susţineau că au văzut flăcări la motor înainte ca avionul să se prăbuşească.

Datele din cutia neagră sunt cele care vor face lumină în acest caz

"Este clar că avionul nu are incendiu la bord. Asta nu înseamnă că motorul nu s-a oprit sau că avionul nu a intrat într-o evoluţie necontrolată. După părerea mea, asta s-a întâmplat. Adică, pilotul a pierdut controlul aeronavei", a declarat Dan Andrei, expert în aviaţie. Filmarea îi va ajuta pe anchetatori să refacă filmul tragediei.  Investigaţia este însă de durată. Pe lângă eventuale probleme tehnice, este luată în calcul şi o eroare a pilotului Dan Petrescu. Sau chiar ipoteza că acestuia i s-a făcut rău la manşă. "Adică el a devenit inactiv, a suferit un accident şi atunci avionul a intrat într-o mişcare de degringoladă. Pilotul, de regulă, acţionează manual avionul, după care, când reuşeşte să rezolve toate problemele de configurare a avionului, abia atunci îl stabilizează şi cuplează pilotul automat", a mai precizat Dan Andrei.

Datele din cutia neagră sunt cele care vor face lumină în acest caz. Potrivit statisticilor, aproape 50% dintre accidentele aviatice au ca explicaţie o eroare umană. Alte cauze frecvente sunt problemele tehnice şi condiţiile meteo nefavorabile. În tragedia de duminică de la Milano au murit miliardarul Dan Petrescu, soţia şi fiul acestuia dar şi cinci prieteni de familie: Claire Alexandresco <!!!!!!foto>,, fiica regretatului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu, soţul ei, fiul lor de nici doi ani şi mama acesteia. A opta victimă este Julien Brossard, prieten cu fiul omului de afaceri.

Dan Petrescu era considerat de mulţi cel mai bogat român. Averea sa, făcută în mare parte din imobiliare, este estimată la peste 3 miliarde de euro. În lipsa unui testament, moştenitoare ar putea rămâne mama miliardarului, în vârstă de 98 de ani

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Ipoteză nouă în cazul tragediei aviatice în care a murit miliardarul Dan Petrescu. Pilotului i s-ar fi făcut rău: "A suferit un accident"