Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie aduce la Constanţa Lumina Sfântă de la Ierusalim cu şalupa

În sunetul valurilor, mii de credincioşi vor primi lumina sfântă şi vor înălţa rugăciuni la malul mării. Pregătirile pe litoral sunt pe ultima sută de metri. Lumina de la Ierusalim va fi adusă, ca de obicei, cu o şalupă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.04.2022, 19:29

Vezi și

Lumina Sfânta de la Ierusalim va ajunge sâmbătă la Bucureşti cu un avion iar din Capitală va pleca în toată ţara. La Constanţa, vine, tot conform tradiţiei din ultimii ani, cu şalupa. 

Andreea Filip, reporter Observator: Ca în fiecare an, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va aduce lumina pe mare, va ajunge în Portul Tomis cu o barcă şi va continua procesiunea pe faleza Cazinoului. 

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Această lumină este în fiecare an nouă, unică, o nouă lumină pentru că Hristos îşi înnoieşte Învierea Sa în fiecare an, o înnoieşte prin lumina pe care ne-o trimite nouă să ne arate că este viu, în Ceruri. 

Peste 5.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să ia parte la slujba de pe faleză. Prima fără restricţii, după doi ani de pandemie. 

Pe acelaşi subiect

Credincioși: E un lucru bun că s-au restras restricţiile de pandemie şi, cu siguranţă, la Înviere se va simţi, vor veni mulţi oameni. 

CredincioșiCu tot dragul, cu toată stima şi respectul faţă de Iisus Hristos, venim. În fiecare an am venit şi la Crăciun şi la Naşterea Domnului. 

Andreea Filip, reporter Observator: În parcul Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va împărţi lumina credincioşilor şi va oficia slujba de Înviere. 

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Să ne întărim credinţa, să simţim că lumina pe care o primim se uneşte cu lumina cea cerească în care este îmbrăcat Hristos şi primind lumină şi noi ne putem îmbrăca prin credinţă, rugăciune şi prin dragoste în această lumină a lui Hristos. 

IPS Teodosie nu s-a lăsat "învins" de restricții

În pandemie, Arhiepiscopul Tomisului nu s-a împiedicat în restricţii în pandemie şi a organizat slujbe cu mii de credincioşi. A făcut baie de mulţime fără mască de protecţie, i-a lăsat pe credincioşi să-i sărute mâna şi i-a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă. 

În acest weekend vor fi 16 grade la malul mării şi nu se anunţă ploi. Iar cei care nu şi au făcut încă planuri mai au timp. Mai sunt locuri libere, o cameră la un hotel din Constanţa costă intre 400 de lei şi 1.000 de lei pentru două nopţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie aduce la Constanţa Lumina Sfântă de la Ierusalim cu şalupa