Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ÎPS Teodosie, forţat să îşi mute slujbele online. Prelatul a contestat carantina impusă de DSP

Pandemia trece nu doar şcolile, ci şi slujbele în online sau pe televizor, după caz. Înaltpreasfinţitul Teodosie a oficiat astăzi Sfânta Liturghie, dar nu din Catedrală, ci de la adresa la care este izolat. Adică de la Palatul Arhiepiscopal, acolo unde are şi un altar mai mic. 

de Redactia Observator

la 25.01.2022 , 17:54

Credincioşii au putut aşadar să urmărească slujba, în direct, fie pe Facebook, fie pe un televizor amplasat chiar în interiorul Catedralei arhiepsicopale din Constanţa. 

Prelatul, întors recent din Iordania, a fost sancționat contravențional pentru că nu a respectat carantina şi a participat la mai multe evenimente. 

Deşi reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că testul Înaltpreasfinţitului Teodosie a ieşit negativ, acesta are obligaţia să stea în carantină, având în vedere că Iordania este pe lista roşie a României. Între timp, Înalt Prea Sfintitul Teodosie a contestat decizia de carantinare a Direcţiei de Sănătate Publică București. 

Vezi și

IPS Teodosie a contestat Decizia de carantinare a DSP București

Pe acelaşi subiect

Astăzi, 25 ian. 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanța acțiunea de contestare a Deciziei DSP București de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei.

Ce motive se invocă. 

  • 1. Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.
  • 2. Actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării. 
  • 3. În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație.
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie, forţat să îşi mute slujbele online. Prelatul a contestat carantina impusă de DSP