Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie, greu de carantinat. A mers printre credincioşi să îi pupe mâinile, deşi trebuia să stea în izolare

Amenzi peste amenzi pentru ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie! Deşi ar fi trebuit să fie în izolare, Arhiepiscopul Tomisului a avut agenda încărcată de Mica Unire şi s-a plimbat de colo-colo toată ziua. Cu poliţiştii pe urme, până după-amiază părintele a strâns amenzi de trei mii de lei. ÎnaltPreaSfinţitul nu este vaccinat, s-a întors recent din Iordania si ar fi trebuit sa se izoleze.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 19:26

Vezi și

Sfidător până la cer, deşi ar fi trebuit să fie în izolare, la prima oră Arhiepiscopul Tomisului era la catedrală şi oficia Sfânta Liturghie. Fără mască, i-a lăsat pe credincioşi să îi sărute mâinile. Cum slujba a fost transmisă în direct, pe reţelele de socializare, imediat la biserică au ajuns şi poliţiştii. Părintele a fost amendat cu o mie de lei pentru că nu a respectat măsurile de carantină. 

ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie s-a întors în urmă cu patru zile din Iordania, pe când statul era în zona galbenă. Cum nu este vaccinat, ar fi trebuit să stea în izolare zece zile.  Însă, azi, Arhiepiscopul Tomisului s-a încăpăţânat să-şi respecte programul şi s-a plimbat toată ziua. 

Ora 11, a doua amendă. Oamenii legii l-au găsit pe părinte în mijlocul unei hore pe strada Arhiepiscopiei, pe faleza Cazinoului, la un recital de poezii de Ziua Unirii Principatelor. A primit din nou amendă, tot cu o mie de lei. 

IPS Teodosie: Azi vorbim numai despre Unire. În sărbătoare nu umbrim cu nimic, sărbatoarea.  

Pe acelaşi subiect

ÎnaltPreasfinţitul a persistat în greşeală. De la recital, a plecat glonţ la o lansare de carte. Aici ba a stat cu masca, ba a dat-o jos. Culmea, la evenimentul pentru care a primit a treia amendă, părintele s-a plictisit şi a tras un pui de somn. 

Amendă după amendă pentru IPS Teodosie

Trei sancţiuni dintr- o lovitură, însă Arhiepiscopia spune că ÎnaltPreaSfinţitul a primit decizia de carantinare a DSP Bucureşti abia azi la ora 13.00 pe e-mail. Mai mult, pentru că nu-şi citeşte singur e-mailurile, părintele ar fi aflat fost în neştiinţă până la ora 15 că trebuie să stea izolat. 

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Considerăm că amenzile - pe care noi nu le-am primit în mod oficial, nu am văzut proces verbal, n-am văzut înştiinţare, nu am văzut nimic - consideram ca sunt ilegale şi ca atare le vom contesta în instanţă. 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a sugerat chiar că ÎnaltPreaSfinţitul ar fi exceptat de la lege. 

Reporter: A completat formularul PLF? 

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Nu mă întrebaţi detalii. 

Reporter:  Acum e înştiinţat. Va sta în carantină?

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Vom vedea dacă se include în acele excepţii.

Că Arhiepiscopul cu aspiraţii de Patriarh sfidează orice lege de pandemie e de notorietate. A participat la nenumărate slujbe fără mască de protecţie, a împărtăşit sute de credincioşi cu aceeaşi linguriţă şi a ţinut chiar şi o a doua Înviere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie, greu de carantinat. A mers printre credincioşi să îi pupe mâinile, deşi trebuia să stea în izolare