Antena Meniu Search
x

Update IPS Teodosie sfidează carantina: trei amenzi în doar câteva ore. Arhiepiscopia anunţă că e nevinovat şi că le va contesta

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat a treia oară într-o zi pentru că nu a respectat carantina. El a fost în mai multe locuri publice, printre care şi la o manifestare dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. IPS ar fi trebuit să stea în carantină pentru că a fost în Iordania.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.01.2022, 15:56

ÎPS Teodosie, prins la slujbă şi pe faleza din Constanța, deși trebuia să stea în izolare. A fost amendat de două ori
ÎPS Teodosie, prins la slujbă şi pe faleza din Constanța, deși trebuia să stea în izolare. A fost amendat de două ori - Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost din nou amendat, luni, de poliţiştii constănţeni, cu 1.000 de lei, el fiind găsit la o manifestare dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. El mai primise o sancţiune şi în cursul dimineţii, în timp ce oficia o slujbă religioasă.

“Astăzi, în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanţa, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis IPJ Constanţa.  

IPS Teodosie, amendat de trei ori

În programul oficial al Arhiepiescopului Tomisului, la ora 10.45, a figurat participarea sa la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. 

Pe acelaşi subiect

De asemenea, de la ora 13.30, ÎPS Teodosie este aşteptat să participe în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa ”România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu. 

ÎPS Teodosie a mai primit o amendă de 1.000 de lei şi luni dimineaţa în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.  El se află în carantină, începând din data de 21 ianuarie.

De asemenea, Poliţia a anunţat luni la prânz că "în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs." Este vorba tot de IPS Teodosie, care a mai primit o amendă de 1.000 lei.

ÎPS Teodosie a avut derapaje grave în ceea ce privește discursul său despre pandemie, a transmis în mod fals că vaccinul ucide oameni, Covid este o boală ”pregătită” și a îndemnat credincioșii să nu se vaccineze.

Reacţia lui Teodosie la amenzi: "Sunt ilegale"

"Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la  cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat.", a transmis Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie sfidează carantina: trei amenzi în doar câteva ore. Arhiepiscopia anunţă că e nevinovat şi că le va contesta