Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie, slujbă cu zeci de enoriaşi până după miezul nopţii

Arhiepiscopul Tomisului continuă să ignore atât restricţiile generate de pandemie, cât şi recomandările Bisericii Ortodoxe. Seara trecută, Teodosie a oficiat o slujbă care s-a prelungit până la unu noaptea. Mulţi dintre credincioşi nu au purtat mască. Deşi Poliţia şi Jandarmeria au fost la faţa locului, nimeni nu i-a întrebat pe participanţi de ce umblă pe străzi mult după ora 23.00.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.01.2021, 11:29

Vezi și
  • Slujba ţinută de ÎPS Teodosie la Constanţa s-a prelungit până după miezul nopţii.
  • Oamenii legii au decis să nu aplice amenzi în acest caz.

După ce, în noaptea de Anul Nou, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat o slujbă cu aproximativ o sută de participanţi în Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, noaptea trecută acelaşi lăcaş a găzduit treizeci de enoriaşi. Mulţi au ales să nu poarte masca în interior.

Slujba a început în jurul orei 22, dar a ţinut până spre ora 1. Chiar dacă municipiul Constanţa a ieşit din carantină, în continuare deplasarea după ora 23, fără un motiv recunoscut de lege, este interzisă. Participarea la o slujbă religioasă nu este considerat un motiv justificabil pentru deplasări nocturne.

Ca şi de Anul Nou, autorităţile au fost prezente în preajma Catedralei. Însă, la plecare, credincioşii nu au fost deranjaţi de poliţişti sau jandarmi. 

Mesajul transmis de reprezentanţii IPJ Constanţa

Poliţiştii constănţeni spun că nu amendarea credincioşilor este misiunea lor. 

"Poliţiştii şi jandarmii constănţeni au acţionat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislaţia actuală. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare", a fost mesajul transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie, slujbă cu zeci de enoriaşi până după miezul nopţii