Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie a făcut slujbă cu polițiștii la ușa bisericii, în ciuda restricțiilor: "Dumnezeu e mai presus de lege"

Arhiepiscopul de la malul mării continuă să slujească după propriile reguli. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a ţinut slujba de Anul Nou după ora 23, când circulaţia este interzisă. Asta deşi Patriarhul Daniel a recomandat ca slujbele să se ţină mai devreme. Mai mult, oraşul Constanţa este în carantină până astăzi la ora 20.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.01.2021, 20:00

Vezi și
  • Credincioșii nu au respectat restricțiile, deși Constanța era încă în carantină

Deşi circulaţia este interzisă după ora 23, aproape 100 de credincioşi au ignorat restricţiile şi au participat la slujba de la miezul nopţii. Unii dintre ei, fără mască.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Trebuie să respectăm şi sfânta biserică şi încercăm să le îmbinăm. Nu ne e teamă în biserică pentru că aici suntem protejaţi. Dumnezeu e mai presus de lege, mai presus de toate, dacă ai încredere în Dumnezeu, totul va fi bine.

Strada din faţa Catedralei a fost plină de maşini de poliţie şi jandarmerie. Dar nu s-au dat amenzi. Nici credincioşilor, nici celor care au aprins artificii chiar lângă poliţişti. Doar poveţe. Poliţia Constanţa susţine că scopul lor nu este să aplice sancţiuni.

Patriahul Daniel a recomandat ca slujbele să se ţină devreme, ca oamenii să fie la ora 23 acasă. Arhiepiscopul Tomisului nu a dat ascultare superiorului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Dacă Hristos a stabilit ca la miezul nopţii este ora cea mai sfântă de rugăciune, ascult de Hristos. Iată, am făcut slujba când trebuia să se facă. Biserica îşi fixează slujbele, biserica este autonomă.

Şi de Crăciun, Înaltpreasfințitul a oficiat slujba tot în interiorul lăcaşului de cult în prezenţa a 300 de credincioşi. Arhiepiscopul Teodosie i-a împărtăşit pe toţi cu aceeași linguriță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie a făcut slujbă cu polițiștii la ușa bisericii, în ciuda restricțiilor: "Dumnezeu e mai presus de lege"