Antena Meniu Search
x

Video "Îţi dau aripi". Șoferul de 24 de ani din Cluj, care a omorât doi soți, pozitiv la două substanţe interzise. Mergea cu o viteză în care cu greu putea controla maşina

Apar noi imagini cu impactul devastator în care doi soţi din Dej au murit, când maşina lor a fost spulberată de un şofer drogat şi băut. Tânărul de 24 de ani de la volan a ieşit pozitiv la două substanţe interzise şi gonea cu viteză de autostradă pe un drum naţional. Experţii în conducere defensivă nu se îndoiesc - stupefiantele l-au făcut să se creadă indestructibil şi au provocat accidentul.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 23.10.2023, 20:05

Vezi și

Acesta este momentul în care maşina celor doi soţi este lovită din lateral cu viteză infernală. Tânărul beat şi drogat conducea cu 100-120 de kilometri pe oră, spun surse din interiorul anchetei. Şoferul face o dublă depăşire dar când să intre înapoi pe banda lui pierde controlul volanului. Loveşte automobilul victimelor, care este aruncat într-un cap de pod.

"Aici, uite, intră în depăşire! A ieşit de pe contrasens! A depăşit două maşini şi s-a dus glonţ înapoi!"

Mergea cu o viteză în care cu greu putea controla maşina

Victimele, şoferul de 67 de ani din Dej şi soţia lui cu patru ani mai tânără, profesoră de chimie, mergeau spre casă după ce ascultaseră un concert într-o biserică. Tânărul care a provocat accidentul a scăpat teafăr.

Pe acelaşi subiect

Reporter-șofer: Ne spui te rog ce s-a întâmplat aseară? Ce ai făcut? Îţi mai aminteşti ce s-a întâmplat? Erai beat? Cât ai băut?

Analizele de laborator arată că şoferul avea în urină două substanţe interzise - una dintre ele din clasa amfetaminelor, conform surselor Observator.

Marius Chipurici, toxicolog: Are efecte asemănătoare cu cele ale cocainei. Practic are efect stimulativ în sistemul nervos central printr-o descărcare de dopamină în special şi Produce o euforie, o stimulare. Din cauza euforiei, poate produce o apreciere de sine sporită şi atunci crede că el nu mai poate să păţească nimic.

Pentru specialiştii în conducere defensivă nu sunt dubii. Accidentul a fost provocat de combinaţia fatală droguri şi teribilism.

Bogdan Talașman, expert conducere defensivă-reporter: Văd o triplare făcută la o viteză foarte, foarte mare este evidentă că persoana care a provocat accidentul mergea cu o viteză mult peste limita legală şi mult peste capacităţile de a controla maşina.

- Crezi că el, în mintea lui, credea că o putea controla?

- Bineînţeles, îţi dau aripi. Cel mai probabil, nici nu şi a dat seama că cel din faţa lui a început să depăşească.

Şoferul de 24 de ani a fost arestat 30 de zile. Anchetat pentru ucidere din culpă poate fi condamnat la cel puţin 10 ani de închisoare. Va fi judecat dupa legea Anastasia, adică pedeapsă cu executare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Îţi dau aripi". Șoferul de 24 de ani din Cluj, care a omorât doi soți, pozitiv la două substanţe interzise. Mergea cu o viteză în care cu greu putea controla maşina