Antena Meniu Search
x

Video "Ce a fost aseară, Doamne, fereşte! A depăşit şi nu s-a băgat când trebuie pe banda lui". Doi soţi din Cluj au murit nevinovaţi din cauza unui şofer băut şi drogat

Doi soţi au murit seara trecută, spulberaţi într-o secundă de un tânăr care s-a urcat băut şi drogat la volan. S-a întâmplat pe un drum naţional din judeţul Cluj. Şoferul vinovat a depăşit o maşină care era deja pe contrasens. Când s-a întors în mare viteză pe banda sa a lovit din spate autoturismul cuplului. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.10.2023, 19:22

Vezi și

Accidentul a avut loc pe drumul de la Gherla spre Dej. O cameră de supraveghere a surprins depăşirea incredibilă a tânărului de 24 de ani.

Aici, uite, intră în depăşire! A ieşit de pe contrasens! A depăşit două maşini şi s-a dus glonţ înapoi!

Doi soţi din Cluj au murit nevinovaţi din cauza unui şofer băut şi drogat

După ce a redresat maşina, şoferul a intrat în plin în autoturismul condus de un bărbat de 67 de ani din Dej. Era alături de soţia lui, cu patru ani mai tânără, profesoară de chimie. Mergeau spre casă după ce participaseră la un concert într-o biserică.

Pe acelaşi subiect

Tânăr: Eram a treia, a patra maşină! Veneam de pe partea aia! Ce a fost aseară... Doamne, fereşte! A depăşit şi nu s-a băgat când trebuie pe banda lui!

Alex Prunean, reporter Observator: După ce a fost izbită din spate, maşina celor doi soţi a fost proiectată în afara drumului. S-a răsturnat lovind capătul acestui podeţ, iar mai apoi la câțiva metri distanţă a căzut pe roţi. Fără să exagerez din autoturism a rămas doar un morman de fiare, practic partea din spate s-a contopit cu cea din faţă iar victimele nu au mai avut nicio şansă.

Soţii au fost resuscitaţi de medicii chemaţi să intervină, dar au murit la doar câteva minute distanţă, unul de celălalt. Martorii povestesc că după impact, şoferul nu s-a grăbit să acorde ajutor victimelor.  

Reporter-martor: El ce făcea? Pe el l-aţi văzut?

- El încerca să-şi răstoarne maşina! Încerca să-şi răstoarne maşina! Au zbierat oamenii la el! Să nu atingă maşina!

- Era beat?

- Da. Era beat!

- S-a văzut pe el! 

Poliţiştii au descoperit că tânărul consumase nu doar alcool. 

Iulian Timşa, purtător de cuvânt IPJ Cluj: A fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 00.60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul drug test au reieşit indicii cu privire la prezenţa substanţelor psihoactive.

Reporter-martor: Şoferul băut

- Şi drogat. Vedeţi ce înseamnă să te urci la volan! Doamne ferește! 

Şoferul, care îşi luase carnetul în urmă cu doi ani, circula deseori cu viteză. De altfel, pe internet circulă o filmare cu el, din luna aprilie a anului trecut, când dansează la volan şi apasă puternic pedala de acceleraţie.

Femeia care a murit aseară era dascăl de o viaţă. Deşi se pensionase, s-a întors la catedră rugată de colegi. Cu două săptămâni înainte îşi căsătorise fiica mai mică. Pe pagina liceului unde preda au apărut deja mesaje de condoleanţe. "A pășit pentru prima dată pe porțile școlii noastre, ca dascăl, acum 40 de ani și de atunci nu a mai plecat nici măcar pentru o zi". 

Şoferul vinovat a fost arestat pentru 30 de zile. 

Reporter-şofer: Ne spui te rog ce s-a întâmplat aseară? Ce ai făcut? Îţi mai aminteşti ce s-a întâmplat? Erai beat? Cât ai băut?

Alex Prunean, reporter Observator: În faţa procurorului şoferul a declarat că nu îşi aminteste nimic, pentru că totul s-a întâmplat foarte repede. A recunoscut că a consumat alcool, dar insistă că nu s-a atins de substanţe interzise, cel puţin recent. Chiar şi asa, va fi judecat dupa legea Anastasia, ceea ce înseamnă că la final va primi o pedeapsă cu executare.

Surse Observator spun că tânărul ar fi ieşit pozitiv la două substanţe interzise. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă cel puţin 10 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Ce a fost aseară, Doamne, fereşte! A depăşit şi nu s-a băgat când trebuie pe banda lui". Doi soţi din Cluj au murit nevinovaţi din cauza unui şofer băut şi drogat