Antena Meniu Search
x

Video Izolați de sărbători, după ploile abundente. Inundațiile au făcut ravagii în trei sate din Buzău

Ploile abundente din ultimele zile şi topirea zăpezii au provocat mari probleme în judeţul Buzău. Mai multe sate au rămas izolate, după ce drumurile care le leagă s-au rupt din cauza cantităţii mari de precipitaţii. Este pentru a doua oară în această lună când oamenii din aceste localităţi rămân izolaţi.

de Redactia Observator

la 29.12.2020, 09:14

Vezi și
  • Localnicii din trei sate buzoiene sunt izolați, în urma ploilor torențiale.
  • Mai mute drumuri au fost distruse în județ din cauza inundațiilor.

Localnic: Era singura cale de acces auto. Din cauza ploii torenţiale care a căzut pe timpul nopţii, tuburile au fost astupate. 

În judeţul Buzău, oamenii au aşteptat ninsori de Crăciun, însă au avut parte de ploi torenţiale, ca în miez de toamnă. La Lopătari, drumul de tuburi care abia fusese refăcut a fost luat din nou de ape, astfel că localnicii din satele Chirani, Vârteju şi Săreni sunt acum izolaţi. Aceştia pot ajunge în comună, la Lopătari, doar pe jos. 

Localnic: Pârâul Slănic a crescut foarte mult şi a inundat total acest drum. 

Localnic: Sunt izolaţi aici, şi mai e şi dincolo. Şi ceilalţi, din Săreni. 

O punte pietonală extrem de şubredă permite încă legătura cu Vârteju, Chirani şi Săreni, sate cu o sută de localnici, cei mai mulţi dintre ei vârstnici. 

Localnică: Pe asta circulă, pe-aici. 

Reporter: Şi cu maşinile? 

Localnică: Au rămas. Încolo era, dar uite tuburile. 

Autorităţile din Lopătari aşteaptă acum să se oprească ploile, pentru a putea interveni. Probleme din cauza precipitaţiilor ar fi şi în alte trei localităţi buzoiene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Izolați de sărbători, după ploile abundente. Inundațiile au făcut ravagii în trei sate din Buzău