Antena Meniu Search
x

Jandarmeria Română: Bogdan Drăghici și-a dat foc în momentul în care s-a încercat scoaterea sa din mașină

Bogdan Drăghici, bărbatul decedat după ce a intrat în gardul Ambasadei Rusiei, s-a autoincendiat în momentul când s-a încercat scoaterea sa din mașină, anunță Jandarmeria Română.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 14:57

Jandarmeria Română: Bogdan Drăghici și-a dat foc în momentul în care s-a încercat scoaterea sa din mașină

"În jurul orelor 6,00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecţie şi a continuat deplasarea până la porţile de acces, fără a trece de acestea. Jandarmii aflaţi în dispozitivul de pază şi securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt şi au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat. Imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului", transmite Jandarmeria Română într-o postare pe Facebook.

Și-a dat foc când salvatorii au vrut să îl scoată

Totodată, s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfăşurarea activităţilor de cercetare. "Prin măsurile adoptate la obiectiv şi prin modul prompt de acţiune şi intervenţie al jandarmilor aflaţi în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi nici integritatea personalului diplomatic", menţionează Jandarmeria.

Jandarmeria Română spune totodată că, începând cu data de 24 februarie, a dispus măsuri suplimentare pentru protecţia obiectivului diplomatic aparţinând Federaţiei Ruse, în principal, prin întărirea dispozitivului de pază şi protecţie, prin suplimentarea efectivelor şi a mijloacelor şi realizarea unui dispozitiv de protecţie fizică pietonală în perimetrul ambasadei, permanent existând o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranţa personalului diplomatic şi a ambasadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Jandarmeria Română: Bogdan Drăghici și-a dat foc în momentul în care s-a încercat scoaterea sa din mașină