Antena Meniu Search
x

Brigada Specială a Jandarmeriei, simulare de atac terorist la malul Mării Negre (Video)

Atac fără precedent pe litoral. O grupare extremistă a fost prinsă de Brigada Specială a Jandarmeriei, după un schimb de focuri. Din aer şi din apă, paraşutiştii şi scafandrii luptători au reuşit să se infiltreze şi să-i oprească pe terorişti înainte de a-şi pune în practică planurile violente. Aşa sună, din fericire, un scenariu de pregătire al elitei Jandarmeriei Române la care a luat parte, în exclusivitate, o echipă Observator.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 03.08.2020, 21:10

Vezi și
  • Parașutiștii, scafandrii și luptătorii Brigăzii Speciale a Jandarmeriei au participat la acțiune.
  • Parașutiștii implicați în acțiune au sărit și de la 2.000 de metri înălțime.

O grupare extremistă pregăteşte un atac asupra unui obiectiv strategic din judeţul Constanţa. Ascunşi într-o veche cazarmă de la malul mării, teroriştii sunt greu de anihilat. Înainte de lăsarea serii, paraşutişti ai Brigăzii Speciale se infiltrează din aer să adune informaţii. 

Pe mare, înainte de lăsarea întunericului, elicopterul îi lasă pe scafandrii de luptă. Ei au grijă ca marea să nu fie calea prin care extremiştii să se facă nevăzuţi. 

Ultimii luptători paraşutişti se infiltrează. E semnalul aşteptat: începe asaltul. 

Paraşutiştii sar de la o înălţime de 2.000 de metri. Părăsesc elicopterul în doar câteva secunde. La 1.000 de metri deschid paraşutele, iar în câteva minute luptătorii ajung la sol şi sunt gata să intervină.

Luptător B.S.I.J: Siguranţa și ducerea misiunii la bun sfârşit sunt cele mai importante lucruri. Facem salturi de la înălțimi mari și foarte mari, deplasări pe orizontală, etc. Viteza maximă de cădere ajunge și la peste 200 de kilometri pe oră, în funcție de tipul de cădere. Facem inserţia prin paraşutare a luptătorilor în ideea de a fi cât mai feriţi vederii adversarului şi cât mai în ascuns. Este o meserie frumoasă cu toate riscurile pe care ni le asumăm. Ne pregătim pentru ce e mai greu ca să ne fie uşor când ne ducem să executăm misiunea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Brigada Specială a Jandarmeriei, simulare de atac terorist la malul Mării Negre (Video)