Antena Meniu Search
x

Galerie foto Jandarmii au scos din flăcări patru copii, la Bistrița. Au intrat după ei cu un stingător de mașină: ”Toți din casă dormeau”

Un bebeluș de 2 săptămâni și alți trei copii au fost salvați, luni dimineață, dintr-o casă cuprinsă de flăcări, în Bistrița. ”Am peste 16 ani de experință, însă niciodată nu am întâlnit o situație atât de dramatică”, spune șeful echipajului care a intervenit la incendiu, plutonier adjutant Marin Doru.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.01.2021, 16:44

  • Jandarmii au văzut casa în flăcări în timpul unei patrulări prin cartierul Ștefan cel Mare.
  • Povestea salvării contracronometru a fost publicată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Trei adulți și 4 copii, printre care se afla și un bebeluș de doar 2 săptămâni, au fost scoși luni dimineață de jandarmii bistrițeni, din locuința în care se aflau deoarece în imobil izbucnise un incendiu. 

Se întâmpla la ora 09.00, când jandarmii care se aflau într-o acțiune de patrulare au zărit inițial un fum dens care ieșea de la o casă din cartierul Ștefan cel Mare. Apropiindu-se, au văzut că, de fapt, casa ardea.

Fără să mai piardă timp, jandarmii au coborât urgent din autospecială și au intrat în casă ajutându-se de un stingător din dotarea mașinii.

Copiii încă dormeau, în timp ce casa ardea

Jandarmii i-au trezit pe cei trei adulți și i-au luat în brațe pe micuții care încă dormeau, evacuându-i în siguranță. Afară era extrem de frig, așa că militarii i-au învelit pe cei mici cu uniformele lor. Din fericire toți au fost salvați.

Imediat după această salvare contracronometru, jandarmii au solicitat sprijinul pompierilor care au stins incendiul.

”În momentul în care noi am coborât din autospecială, geamurile casei se spărseseră de la presiune, făcând un zgomot asurzitor. Ușa se blocase, așa că am fost nevoiți să o spargem. Prin fumul dens și flăcările violente se înainta cu greutate. Abia zăream la câțiva pași înainte. În cele din urmă am ajuns și în ultima cameră a casei. Între timp focul se extinsese și era din ce în ce mai greu de respirat. Toți cei de acolo dormeau. I-am trezit și i-am evacuat pe toți în cea mai mare viteză. Cel mai mult m-au impresionat copilașii. A trebuit să învelesc bebelușul într-o pătură pe care am gasit-o pe pat, iar pe ceilalți copii i-au luat colegii mei în brațe.

Nici bine n-am apucat să ieșim din casa în flăcări, că în urma noastră s-a auzit un zgomot infernal. Când m-am uitat în urmă, tavanul casei tocmai căzuse. Sunt fericit că toți sunt teferi și sincer, abia aștept să ajung acasă să-mi strâng copiii în brațe”, a povestit plutonierul adjutant Marin Doru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Jandarmii au scos din flăcări patru copii, la Bistrița. Au intrat după ei cu un stingător de mașină: ”Toți din casă dormeau”