Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Judecătoare din Timișoara, trimisă în judecată pentru a 4-a oară pentru abuz în serviciu contra intereselor publice

Procurorii din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Timișoara, au trimis-o din nou în judecată pe fosta judecătoare Floriţa Boloş.

de Redactia Observator

la 14.03.2018 , 18:26

Judecătoare din Timișoara, trimisă în judecată pentru a 4-a oară pentru abuz în serviciu contra intereselor publice

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara, au trimis-o din nou în judecată pe fosta judecătoare Floriţa Boloş, pentru fapte pe care le-a săvârşit când avea calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Ineu.

Acum, procurorii o acuză pe Boloş de abuz în serviciu contra intereselor publice (două fapte, din care una în formă continuată) şi fals intelectual în formă continuată.

Fosta judecătoare devenită celebră pentru procesele sale şi faptele penale săvârşite în calitate de judecător, ar fi împroprietărit fără drept prin 44 de sentinţe, o societate comercială, cu nu mai puţin de 232,2 hectare de teren din extravilanul comunei Zărand.

Articolul continuă după reclamă

Se arată că prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 232,25 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 33.336,76 lei Primăriei Municipiului Timișoara. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

Fosta judecătoare Floriţa Boloş nu e la prima abatere de gen, ci şi-a trecut deja în cont două condamnări cu închisoarea.

În datele de 05 iulie 2013, 14 iulie 2016 respectiv 27 februarie 2018, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatei în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare. În două dintre cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe inculpata Boloș Floriță la pedeapse de 4 și 7 ani închisoare.

(sursa)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Judecătoare din Timișoara, trimisă în judecată pentru a 4-a oară pentru abuz în serviciu contra intereselor publice