Video Judeţul unde nu există niciun loc natural de scăldat amenajat de autorităţi. Ce riscă cei care intră în apele murdare
În Timiş, cei care n-au bani de piscină, dar vor să se răcorească, o fac pe propria răspundere. În judeţ nu există niciun loc natural de scăldat amenajat. Apele râurilor din apropiere nu sunt testate. Prin urmare, pot fi o adevărată sursă de infecţie.
Malul Timişului e departe de Maldive. Şi la propriu şi la figurat. Iarba nu a mai fost cosită de anul trecut, mizeria e la ea acasă, iar oile se mai împiedică de şezlongurile celor care vin să se bălăcească.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a cerut Administraţiei Bazinale de Apă Banat, dar şi primăriilor din judeţ, situaţia exactă a zonelor unde oamenii se pot scălda. Din răspunsurile primite până la această data se concluzionează faptul că nu au fost identificate zone naturale de îmbăiere pe raza judeţului.
Apa poate fi un adevărat pericol
Asta înseamnă că DSP nu poate face teste de apă în aceste locuri pentru a vedea dacă oamenii fac baie în siguranţă pentru că ele nu au fost declarate de autorităţi drept locuri special amenajate pentru plajă şi scăldat.
- Locul din România luat cu asalt de turiști. "Marea Moartă a Europei" este unică în lume
- EXPERIMENT. Ce se întâmplă cu alimentele lăsate o oră în portbagaj, pe timp de caniculă
- Dezastru natural la doi paşi de Bucureşti. Un fost depozit de deşeuri petroliere a devenit cimitir de păsări
- O fată de 15 ani din Piatra-Neamț, căutată cu disperare de familie și poliție. Claudia e dispărută de trei zile
- Şofer mort într-un Volkswagen zdrobit de TIR, pe un drum din Suceava. Imagini de groază pe DN17, la Poiana Stampei
În astfel de locuri, oamenii se scaldă pe propria răspundere. Timişul nu are o zonă naturală de îmbăiere. Asta înseamnă că apa nu este testată şi uneori poate fi un adevărat pericol.
"Infecţii ale pielii, afecţiuni cutanate, în special micoze, ciuperci, dar şi infecţii cu alte bacterii. Posibil să luăm prin înghiţirea apei contaminate, bacterii sau virusuri care pot să dea infecţii digestive, diaree, toxinfecţii alimentare", explică Ovidiu Roşca, Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.
Pe lângă apa murdară, astfel de locuri au şi curenţi puternici. Doar într-o zi, în Timiş, doi adolescenţi, de 13 şi 15 ani şi-au pierdut viaţa, după ce au încercat să se racorească.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰